Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Junqueras al Congrés dels Diputats el 21 de maig de 2019

Oriol Junqueras, davant la decisió del Suprem: «L'Estat s'està autodestruint»

El dirigent d'ERC declara que l'estat espanyol «està buscant venjança i no justícia»

Està previst que aquest divendres 10 de gener el Tribunal Suprem es pronunciï sobre la inhabilitació de Quim Torra per part de la Junta Electoral Central (JEC), una decisió que va ser ajornada aquest dijous. En paral·lel, el Tribunal Suprem ha ignorat la decisió del Tribunal de Justícia Europeu i mantindrà a Oriol Junqueras a la presó, tot i que el polític ja està reconegut com a eurodiputat.

El president d'ERC, que aquest dijous es va veure amb la presentadora Ana Rosa Quintana, ha concedit una entrevista a 'El Món a Rac1'. En aquesta, Junqueras declara que l'estat espanyol «està buscant venjança i no justícia», i afegeix que «la llibertat i la justícia guanyarà aquesta batalla».

Confia en ser a Estrasburg aquest dilluns

En un petit fragment de l'entrevista, que serà emesa durant el matí d'aquest divendres, Junqueras es mostra convençut que «l'Estat s'està autodestruint en nom de la unitat d'Espanya». D'altra banda, confia que aviat podrà sortir de la presó per exercir el seu dret parlamentari, ja que «no és responsable ni oportú jugar amb les expectatives d'una persona empresonada».

Finalment, Junqueras espera veure aviat a Carles Puigdemont i Toni Comín, qui han renunciat als seus escons al Parlament de Catalunya per finalitzar els tràmits per ser eurodiputats. El dirigent d'ERC vol «abraçar-los i parlar-hi cara a cara després de tant de temps».

També et pot interessar...