Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'interior d'una presó

Oriol Junqueras als seus fills: «Lluc i Joana, us estimo!»

L'exvicepresident ha felicitat el seu fill pel seu aniversari, poc abans de conèixer les acusacions de la Fiscalia en el judici del procés

Poc abans de conèixer les acusacions de la Fiscalia,  l'exvicepresident Oriol Junqueras,  que ahir va complir un any a presó preventiva, ha aprofitat per fer pública  la felicitació al seu fill Lluc, pel seu aniversari. «Per molts anys, Lluc», ha estat el missatge compartit a través del perfil de Junqueras a Twitter, on el president d'ERC també ha volgut deixar clar que «estima» el petit, i també la seva filla, Joana.  «Guanyarem», ha insistit, a més, en referència al seu judici i la pena que se li pot acabar aplicant. 

Oriol Junqueras s'enfronta a 25 anys de presó

Finalment, aquest divendres la Fiscalia ha fet públiques les seves acusacions contra Junqueras i la resta de processats pel procés independentista. En concret, el Ministeri Públic considera que el president d'Esquerra Republicana, juntament amb Carles Puigdemont, és el principal ideòleg i responsable dels fets, i és per això que demana per a ell una pena de presó de 25 anys, i altres 25 anys d'inhabilitació per un delicte de rebel·lió i un altre de malversació de fons públics. 

Una decisió que el líder republicà ja s'esperava,  ja  que en una entrevista concedida fa poc es va mostrar escèptic sobre la possibilitat que la Fiscalia  rebaixés les seves acusacions. En aquest sentit, Junqueras va assenyalar que, fins al moment, «sempre ha optat per la solució més dura», i va donar «per fet» que no tindrà un «judici just», perquè considera que la instrucció tampoc va ser «justa».  «Però tampoc donarem per feta la condemna», va insistir. 

La família creu que passarà «anys a la presó»

Abans de conèixer la decisió de la Fiscalia,  la família d'Oriol Junqueras també ha coincidit a assenyalar que el Ministeri Públic demanaria «tant de temps com pugui» per als responsables del procés. En una entrevista concedida a RAC 1, la dona del republicà, Neus Bramona, i el seu pare, Artur Junqueras, s'han mostrat  convençuts que «passarà anys a la presó», però també han indicat que està fort d'ànim.

També et pot interessar...