Oriol Junqueras guanya la porra de candidats de l'ACN

El més curiós del cas és que el resultat amb el que més s'ha equivocat el líder d'ERC és amb el del seu propi partit, ja que només li donava 12 diputats

Junqueras
Oriol Junqueras ha guanyat la porra de candidats de l'ACN | CatalunyaDiari.cat

El cap de llista d'ERC al Congrés per Barcelona, Oriol Junqueras, és el candidat que més ha aproximat la seva aposta als resultats de les eleccions generals a Catalunya. Es dona la circumstància que és justament el resultat d'ERC amb el que més s'ha equivocat Junqueras, ja que li donava 12 diputats, respecte als 15 que ha acabat obtenint. El cap de files d'ERC ha encertat de ple els 5 diputats de C's i l'únic diputat del PP.

En total, la porra de Junqueras es desvia 10 diputats dels resultats reals. Segon ha estat Jaume Asens (-12) i més lluny queden Meritxell Batet (-16), Jordi Sànchez (-16) i Inés Arrimadas (-16). La candidata del PP Cayetana Álvarez de Toledo no va voler participar en la porra en el seu format tradicional i es va limitar a pronosticar, també erròniament, que hi hauria «una feliç sorpresa per al constitucionalisme a Catalunya».

  • Et recomanem:  Consulta els resultats de les eleccions a tots els municipis de Catalunya.

Junqueras creia que ERC obtindria 12 diputats

Junqueras va encertar que ERC guanyaria les eleccions a Catalunya, però no va ser tan optimista com ho ha estat la realitat per als republicans. Junqueras va pronosticar que trauria 12 diputats, però n'ha acabat obtenint 15. També va encertar el segon lloc per al PSC, a qui li donava 11 diputats quan finalment n'ha obtingut 12.

El president d'ERC va pronosticar que en tercer i quart lloc hi hauria JxCat amb 9 diputats i En Comú Podem amb 6, tot i que al final tots dos n'han obtingut 7. Junqueras va encertar els 5 diputats de C's i el del PP, però va donar més protagonisme del que han acabat tenint els partits que partien sense representació. Pronosticava 2 diputats per a Vox i Front Republicà, però finalment només Vox ha obtingut representació a Catalunya, amb un únic diputat.

Arrimadas va pronosticar 9 diputats per C's

Pablo Casado i Cayetana Álvarez de Toledo
Cayetana Álvarez de Toledo es va limitar a pronosticar un bon resultat per al constitucionalisme | Catalunya Diari

El segon lloc de la porra de l'ACN és per al cap de files d'En Comú Podem, Jaume Asens, que va pronosticar 11 diputats per al PSC, empat a 10 diputats entre En Comú Podem i ERC, empat a 6 entre C's i JxCat, 3 diputats per al PP, 1 per a Vox i 1 per a Front Republicà. El diferencial respecte als resultats és de -12.

La candidata del PSC, Meritxell Batet, va pronosticar una victòria socialista, amb 15 diputats; li'n donava 13 a ERC; 5 als comuns; 4 a C's, JxCat i Vox, i 3 al PP. El diferencial total és de -16, el mateix que Jordi Sànchez o Inés Arrimadas. El candidat de JxCat també preveia que guanyés el PSC, amb 16 diputats; per davant d'ERC, amb 11; JxCAt, amb 8; C's, amb 6; En Comú Podem, amb 4, i PP amb 3.

Arrimadas, per la seva banda, pronosticava un 28-A molt ajustat a Catalunya, amb el PSC amb 11 diputats, ERC amb 10, C's amb 9, En Comú Podem amb 8, JxCAT amb 5, PP i Vox amb 2 i Front Republicà amb 1. Finalment, la líder del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, no va voler fer una porra numèrica convencional i es va limitar a pronosticar un bon resultat per al constitucionalisme a Catalunya.

  • També pots llegir:  La JEC exclou Puigdemont, Ponsatí i Comín de les llistes per a les europees.

Comentaris

envia el comentari