Oriol Junqueras podria ser investit president estant a la presó

Només ho impediria una condemna, la qual no arribarà en els propers dies

 

L'estada d'Oriol Junqueras a la presó i la proximitat de les eleccions del 21 de desembre, amb ERC liderant les enquestes, han difós els dubtes sobre què passarà si el futur president del Parlament proposa al republicà com a candidat a la presidència de la Generalitat. La pregunta, l'ha respost el catedràtic de Dret Constitucional, Joan Vintró, assegurant que ambdues situacions són compatibles.

L'informe desenvolupat per l'acadèmic i publicar per ERC reconeix que no hi ha d'haver cap impediment perquè Junqueras pugui exercir de President, ja que només un ciutadà que compti amb una sentència, i per tant, amb una condemna, no pot realitzar les funcions de diputat, situació que no s'assimila amb la del secretari general del partit, qui té el seu cas en fase d'investigació.

 

Per tant, davant l'impossibilitat que en poques setmanes es desenvolupi un judici i una condemna, i en cas que Junqueras sigui e candidat a convertir-se en el pròxim president de la Generalitat, se li hauria de donar el consentiment per sortir de la presó d'Estremera i poder assistir a la sessió del Parlament, on es desenvoluparia el debat d'investidura.

Els requisits que hauria de complir

Hi ha només dos requisits que Junqueras hauria de complir per poder-se convertir en diputat, els quals no li han de representar un impediment per complir-los. El primer d'ells, és presentar la credencial de l'Administració Electoral al Parlament, la qual pot ser recollida per l'apoderat general d'ERC, sense necessitat que sigui el mateix Junqueras qui vagi per ella.

 

A més, també serà necessari jurar respecte a la Constitució i l'Estatut, cosa que es pot realitzar, amb total normalitat, de manera escrita. D'aquesta manera, en cas de ser proposat com a candidat a la presidència, a Junqueras se li hauria de concedir el permís per sortir de la presó i assistir al Parlament.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris