rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Oriol Junqueras demana empara al Constitucional per sortir de la presó

S'ha donat a conèixer aquest dimecres
Imatge d'arxiu d'Oriol Junqueras i Gabriel Rufián | CatalunyaDiari.cat

 

Oriol Junqueras ha presentat empara Tribunal Constitucional per sortir de la presó aquest dimecres, 14 de febrer. La defensa del líder d'Esquerra Republicana, així mateix, ha aportat un recurs d'empara en el qual sol·licita que sigui posat en llibertat provisional

D'aquesta manera, l'advocat Andreu Van den Eynde, replica les actuacions del Tribunal Suprem a les quals magistrats van denegar per partida doble la petició de llibertat per Junqueras.

 

El 4 de desembre es va produir el primer sotrac per Junqueras —quan va deixar en llibertat a la resta de exconsellers amb una fiança de 100.000— i gairebé un mes després, el 5 de gener, el Suprem va optar mantenir-lo a la presó d'Estremera al·legant que aquest no havia renunciat a la via unilateral.

 

Les al·legacions de Junqueras 

Segons ha explicat 'La Vanguardia', la defensa del de Sant Vicenç dels Horts reclama a l'alt tribunal que se li reconeguin «els drets fonamentals a la llibertat, a la llibertat ideològica, al jutge ordinari predeterminat per la llei, a la defensa, a la presumpció d'innocència, a la legalitat, a la participació i representació polítiques, al jutge imparcial, a la tutela judicial efectiva i a un procés amb totes les garanties».

 

Uns drets, que tal com ha relatat Llarena, han estat negats a Junqueras creient que aquest hauria sobrepassat alguna línea o hi hauria risc de reiteració en cas de sortir de la presó madrilenya on porta més de 100 dies.  

 

 

Més de 100 dies en presó preventiva 

És la principal al·legació de l'advocat del cap de llista d'Esquerra Republicana. Segons recull el mitjà citat anteriorment, es recorda de Junqueras fa més de 100 dies que està en presó preventiva i que la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans explica que la negació de la llibertat només es pot dur a terme «forma excepcional».

 

Carrega, també, contra l'últim dictamen de Llarena. En aquest, el jutge instructor del cas de l'1-O apuntava al fet que hi havia un risc tàcit de reiteració delictiva. L'advocat, però, explicava que rebutjava la sentència del jutge perquè «no es fonamenta en raons objectives, ni resulta actual cenyint-se a la realitat».

 

«Junqueras no és candidat a la presidència de la Generalitat» i, per tant, «no se li poden valorar els indicis de risc». 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris