YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Oriol Junqueras, des de la presó d'Estremera: «És hora de fer Govern d'una vegada»

El líder d'ERC es pregunta si «algú creu, de debò, que estem millor sense govern a Catalunya i amb el PP presidint de facto la Generalitat»

Imatge d'arxiu d'Oriol Junqueras
Imatge d'arxiu d'Oriol Junqueras | CatalunyaDiari.cat

L’exvicepresident del Govern i líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha reclamat en una entervista per escrit a TV3culminar la investidura i tenir executiu ràpid, tot i que no culpa ningú del retard, ja que considera que «no és hora de retrets, és hora de fer Govern d’una vegada».

«Algú creu, de debò, que estem millor sense govern a Catalunya i amb el PP presidint de facto la Generalitat?», es pregunta Junqueras en una entrevista a Estremera, on porta empresonat des del passat 2 de novembre.

Junqueras creu que cal «connectar amb àmplies majories» 

Així doncs, el líder d’ERC assegura que «urgeix, entre altres, crear una Oficina de Defensa dels Drets Civils i Polítics davant la indefensió que pateixen molts ciutadans», per tal de «posar la institució al servei dels drets civils i polítics de tots els ciutadans» i remarca «específicament quan s’estan vulnerant drets repetidament».

Quan és preguntat sobre com hauria de ser el futur polític de la nova legislatura i si serà possible avançar cap a la República, tal com demana la CUP per donar suport a la investidura, Oriol Junqueras creu que cal «generar consensos amplis per ser més forts davant l’autoritarisme i la involució democràtica i tenir sempre present que s’ha sembrat la llavor de llibertat; germinarà».  Un fet que, segons Junqueras, es pot aconseguir «governant millor que mai, de manera honesta i al servei dels interessos de la majoria».

La democràcia sempre guanya

En aquest context, Junqueras recomana que la primera meitat del mandat se centri en la «defensa dels drets civils i polítics de tots davant la creixent degradació democràtica que patim, que ens afecta a tot».

Una «perspectiva» que segons el líder d’ERC «eixampla el projecte i ens permet connectar amb àmplies majores».  Tanmateix, assegura que «el camí més ràpid per tornar a l’autoritarisme és el de perdre la centralitat i tornar a ser una minoria sorollosa», fent referència, un altre cop, a les últimes decisions de la CUP.

Junqueras avisa que només a través de les «lluites compartides» en «sortirem i podrem construir un nou país per a tots». Per aquest motiu assegura que «mai ens negarem a parlar amb ningú, ben al contrari», deixant clar que «som nosaltres els que hem demanat un diàleg bilateral amb el govern espanyol i són ells que el rebutgen!».

Finalment, Junqueras parla del futur de Catalunya, sobre el qual diu que «és qüestió de temps que la fruita maduri i estic segur que madurarà si perseverem», recalcant que «hem passat de ser una minoria sorollosa a ocupar la centralitat del país». Així doncs, Junquera confia que «la democràcia sempre guanya, perquè, sí no, el que guanya és l’autoritarisme i la degradació dels drets i llibertats».


Comentaris

envia el comentari