rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Oriol Junqueras rep la visita dels seus fills i nebots a la presó

Els quatre nens, dos fills i dos nebots, han acudit aquest diumenge a Lladoners per veure el seu pare i tiet
Junqueras, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Fa nou mesos que Oriol Junqueras és a la presó. Des de llavors són moltes les persones que lluiten per la seva llibertat, així com per la de la resta de líders catalans empresonats. De ben segur que són les seves famílies les que més estan patint la seva absència i les persones que pitjor ho estan passant.

 

En algunes ocasions, però, alguns dels familiars dels empresonats tenen l'oportunitat d'anar a visitar-los a presó, especialment ara que es troben ja a centres penitenciaris catalans. És el cas d'Oriol Junqueras, aquest mateix diumenge els seus fills i nebots l'anaven a veure a la presó una de les coses més emotives que, segurament, haurà viscut mentre està empresonat.

 

Oriol Junqueras amb els seus fills i nebots

Al compte d'Instagram del polític català hi apareixia ahir una imatge dels quatre nens d'esquena davant l'entrada de la presó de Lledoners, a més, d'un emotiu missatge: «Una abraçada amb els meus fills i nebots on el temps s'ha aturat». Així mostrava com, els seus dos fills i els seus dos nebots han estat amb ell.

 

 

 

Junqueras i Romeva volen canviar la presó per l’arrest domiciliari 

Després de ser traslladats a una presó catalana, Oriol Junqueras i Raül Romeva volen anar més enllà i aconseguir a poc a poc la llibertat, amb aquest objectiu tots dos han demanat poder sortir de la presó a canvi de què se'ls imposi un arrest domiciliari o una polsera telemàtica.

 

Així ho ha sol·licitat el seu advocat en un nou recurs a la sala penal del Tribunal Suprem. D'aquesta forma s'intenta que els arguments utilitzats per negar la seva llibertat, el risc de fuga i de reiteració delictiva, no es puguin aplicar. En cas d'estar reclòs a casa o amb una polsera telemàtica cap d'aquestes dues coses serien possibles.

 

Imatge d'un vídeo que va sortir a la llum d'Oriol Junqueras donant una classe d'història a la presó d'Estremera | Ara

 

Precisament en aquest recurs fet per la seva defensa, l'advocat de tots dos empresonats recorda el dret a la llibertat, a la protecció de la vida familiar i l'interès del menor. S'especifica al text que els dos polítics tenen fills de 3, 5, 9 i 12 anys i que l'empresonament dels seus pares és negatiu.

 

«Les conseqüències més funestes de la separació dels presos respecte dels seus fills es deriven de la curta edat d'aquests, i la necessitat de fer esforços per evitar aquesta relació paternofilial en la mesura del possible», s'explica.

Comentaris