Oriol Junqueras: «Ens tenien moltes ganes, tenien clar que ens anaven a empresonar»

El vicepresident de la Generalitat ha fet la seva primera entrevista des de la presó
Imatge d'arxiu del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras | Cedida

 

A través d'un vidre a la sala de visites de la presó, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha donat la seva primera entrevista des que va ser empresonat, el passat 2 de novembre. El conseller afirma: «Ens tenien moltes ganes, tenien clar que ens anaven a empresonar».

 

Amb aquestes dures paraules, el vicepresident explica la seva opinió el mateix matí d'haver rebut la sentència del Suprem sobre la seva demanda per sortir de la presó. Segons recull 'Informativos Telecinco', l'exmembre del govern assegura que els estan protegint i que els estan tractant molt bé a la presó d'Estremera de Madrid.

 

 

El 21-D, una cita molt important a Catalunya 

A banda, d'aquests comentaris, el vicepresident s'ha aventurat a donar les seves opinions sobre les eleccions del 21-D: «No és fàcil, però cal persistir». La cita electoral que segurament marcarà un punt d'inflexió a Catalunya ja ha començat, però de moment Junqueras haurà de fer-la des de la presó madrilenya.

 

A més, segons publica 'El Periódico', Junqueras creu: «l'ofensiva contra Catalunya només es frena guanyant el 21-D». Mentre el polític català explica aquestes afirmacions, paral·lelament, el CIS ha fet públic una enquesta on la formació 'constitucionalista' taronja, Ciutadans, aconseguiria més votants que ERC, que fins ara era la formació independentista favorita per presidir la Generalitat.