IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Oriol Junqueras vol que Marta Rovira sigui la nova presidenta de la Generalitat

El videpresident del Govern ha dit, en una carta enviada a la militància, que «va sent hora que en aquest país una dona sigui al capdavant»

El president d'ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira
El president d'ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira | ACN

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha fet arribar una carta a la militància d'ERC en què insta el sobiranisme a treballar per guanyar les eleccions del 21-D, de les que apunta que podria sortir la primera presidenta de la Generalitat, Marta Rovira. «Va sent hora que en aquest país una dona sigui al capdavant, una dona que mai no es rendeix, amb una determinació i un convenciment inigualables, assenyada i audaç alhora, tossuda i obstinada però també dialogant i pactista. Tots al seu costat, no la deixem mai sola. República té nom de dona».

En la carta, Junqueras també reconeix que el Govern va cometre un error per no preveure com actuaria l'Estat i la Unió Europea: «Certament, també s'han comès errors, Sí. Ingenus, vam creure que l'Estat mai no s'atreviria a aplicar aquests nivells de repressió. O que la Unió Europea no permetria que el Govern del PP, en nom de la unitat d'Espanya, tolerés tants cops contra la ciutadania i les institucions catalanes». 

El president d'ERC afirma que la resposta inequívoca de l'independentisme després de les eleccions, serà «garantir que el PP i el PSC no assoleixen el seu objectiu», fent al·lusió al 155, i afegeix que: «Amb el nostre vot refusem la repressió, validem les nostres conviccions i objectius i fem que les institucions que han volgut destruir siguin encara més fortes i legítimes». 

«El nostre candidat també és el president legítim, Carles Puigdemont»

«Hi hem de ser i guanyar-les. I cal dir alt i clar que, en aquestes eleccions, el nostre candidat també és el president legítim, Carles Puigdemont, i el conjunt del Govern, tots i cadascun dels consellers, tant els que són a Brussel·les com els que som a la presó», continua de forma simbòlica Junqueras, qui assegura que «no és fàcil ser a la presó» i que «la llunyania i la reclusió són difícils de gestionar». 

En el document, Junqueras també reivindica el camí recorregut fins ara: «Hem fet passes de gegant i hem posat Catalunya al mapa d'Europa i del món. També és veritat que només això és insuficient i que no hem culminat la feina. Però el primer pas per a ser reconeguts és que es conegui la nostra realitat. I, en aquesta qüestió, hem aconseguit un èxit esclatant. També en el de l’autoafirmació i, alhora, de la visibilització d’un Estat postfranquista dominat per les elits de sempre». 

Finalment, el president d'ERC també senyala el seu objectiu i el del seu partit, el qual es basa en aconseguir àmplies majories, com les que opina que es van teixir al voltant de l'1 d'octubre: «Sempre he dit que ens hem d’assemblar a la societat que volem representar. El recorregut que hem fet ha estat extraordinari i al llarg d’aquesta legislatura hem aconseguit sumar noves complicitats, nous aliats no necessàriament independentistes però sí inequívocament demòcrates». 


Comentaris

envia el comentari