Oriol Pujol i la seva dona, a judici pel cas ITV

Ha sortit a la llum aquest dimecres

Jordi Pujol i Oriol Pujol
Jordi Pujol i Oriol Pujol | Cedida

Oriol Pujol i la seva dona, Anna Vidal, finalment aniran a judici pel cas de les ITV, després que avui mateix el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi desestimat l'últim recurs que quedava per resoldre. 

Recordem que el fill de l'expresident Jordi Pujol havia arribat a un acord amb la Fiscalia, amb el qual acceptava una part de l'acusació a canvi d'evitar asseure's al banc dels acusats, però el document no incloïa tots els acusats i el jutge va decidir desestimar-lo. Llavors, la Fiscalia va recórrer la decisió, però finalment aquest últim moviment de Pujol ha estat desestimat, i s'enfrontarà a un judici amb jurat popular, que tindrà lloc al Palau de Justícia. 

Un acord per salvar la seva dona de la presó

Recordem que l'acord entre Oriol Pujol i la Fiscalia, que es va fer públic el mes de juliol de l'any passat, preveia que el polític acceptés una pena de dos anys i mig de presó, a canvi de salvar de l'empresonament la seva dona Anna Vidal. En un principi, el Ministeri Públic demanava una condemna de cinc anys i dos mesos de presó per a l'exdiputat, per haver aprofitat la seva influència per afavorir certs empresaris a canvi de comissions. 

Pel que fa a la seva dona, la Fiscalia sol·licitava tres anys i quatre mesos de presó, sis per a l'empresari Sergi Alsina, un any per a l'exnúmero dos de la diputació de Barcelona, Josep Tous, i el mateix per als empresaris Sergi Pastor i Ricard Puignou. 

Alsina i Tous, però, no es van voler sumar a l'acord, i el van recórrer.El mes de desembre passat, el TSJC ja va rebutjar el pacte, i ara ha estat el torn de la sala civil i penal perquè el desestimin. Sobre el futur judici, encara no hi ha data, però molt probablement tindrà lloc abans de l'estiu. 


Comentaris

envia el comentari