Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Oriol Pujol podrà tornar a sortir de la presó durant el dia

La Junta de Tractament de Brians 1 ha decidit «flexibilitzar» el seu règim com a intern

Oriol Pujol podrà sortir de presó el pròxim dilluns | cedida

Després fa pocs dies un jutge decidís revocar el seu tercer grau,  la situació com a pres d'Oriol Pujol ha tornat a fer un gir radical. I és que la Junta de Tractament de Brians 1 ha decidit flexibilitzar la seva situació com a intern i per tant podrà sortir diàriament de presó el pròxim dilluns.  Tot i això, hauria de continuar dormint en aquest centre penitenciari del Baix Llobregat. 

Fonts de la Conselleria de Justícia confirmaven que se l'aplicarà l'article 100.2 del Reglament Penitenciari.  Aquest permet als centres flexibilitzar «els diferents règims de vida per adaptar-los a les circumstàncies de cada intern». Així, a partir de la setmana vinent, podrà abandonar durant el dia la presó sempre per motius laborals o per fer voluntariat social. 

 

Pendent de l'aprovació del jutjat de vigilància penitenciària

Aquestes mateixes explicaven que per prendre aquesta decisió s'havia fonamentat en la interlocutòria on un jutge va revocar el tercer grau de Pujol.   Afirmen que es respecta el contingut del text on s'assenyalen que hi ha diversos factors per seguir amb «el procés d'inserció social, familiar i laboral iniciat pel penat». 

Tot i la revocació, el magistrat afirmava que amb la seva confessió, el pagament de les multes i el poc risc de reincidència, si es podien aplicar «altres mecanismes». Per aquest motiu, el fill de l'expresident de la Generalitat passarà a un règim de segon grau, on perd el benefici de poder passar els caps de setmana a casa. La mesura serà d'aplicació «immediata» però no definitiva. Haurà de ser estudiada novament pel jutge de vigilància penitenciària qui haurà de donar el seu vistiplau. 

També et pot interessar...