Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Oriol Pujol surt de la presó amb el règim de tercer grau

A partir de dilluns vinent ingressarà en un centre obert, on haurà d'anar a dormir únicament entre setmana

Oriol Pujol passarà a partir d'aquest divendres, 29 de març, a tenir el tercer grau penitenciari i anar únicament a la presó per dormir | Cedida

Oriol Pujol ha sortit avui, divendres 29 de març, de la presó, als torns d'un quart de nou. A partir d'aquest moment, el fill de Jordi Pujol passarà a tenir un règim de tercer grau, el que significa que ingressarà en un centre obert, on només haurà de passar les nits entre setmana, els caps de setmana, en canvi, els podrà passar a casa seva. Aquesta és la mesura que la presó de Brians 2, on era reclús, va prendre en relació a Oriol Pujol. 

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Segons la decisió presa a Brians 2,  Pujol haurà de passar vuit hores al dia entre setmana al centre obert, la resta podrà estar a casa seva. Els internes que surten amb el tercer grau d'aquesta presó tenen com a destinació el mòdul de règim obert de Brians 1 o els centres oberts de Trinitat o Wad Ras, tal com informa el 'Naciódigital'. La secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima va ratificar la setmana passada el tercer grau i la Junta de Tractament de Brians 2 va votar unànimement perquè així fos. 

La intenció d'aquests tipus de centres oberts és reinserir els presos a la societat, per això hi ha un major  contacte amb el medi comunitari perquè l'intern s'incorpori progressivament a la vida en llibertat.

Oriol Pujol podrà tornar a partir d'ara a casa i només haurà de dormir a la presó | Cedida

Criteris necessaris per aprovar un tercer grau

Els criteris tècnics que es valoren per aprovar una proposta de classificació inicial en tercer grau passen per contemplar la longitud de la pena, les característiques personals i socials del pres, el risc de reincidència o de trencament de condemna, si és la primera vegada que ingressa a presó, el suport familiar del pres, si té una feina fora, la participació en el seu programa individual de tractament, la conducta que té dins del centre...