Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Revoquen el tercer grau a Oriol Pujol

Estima el recurs de la fiscalia

Oriol Pujol Ferrusola ingresarà a presó. | Wikipedia.

 

El jutjat de vigilància penitenciària número 2 ha decidit estimar el recurs que havia presentat la fiscalia i revocar el tercer grau a Oriol Pujol. La resolució és executable tot i que encara no és ferma i es pot presentar recurs contra la mateixa. La proposta de tercer grau havia estat elevada per decisió unànime de la Junta de Tractament de la presó de Brians 2 a la Secretaria de Mesures Penals, que l'havia ratificat.

Pujol es veurà obligat a tornar al centre penitenciari

Pujol va ingressar voluntàriament al centre penitenciari el 17 de gener per  complir una condemna de dos anys i mig de presó pel cas de les ITV. Des del 29 de març podia sortir del centre durant el dia i els caps de setmana. Ara, però, es veurà obligat a tornar al centre penitenciari, ja que el tercer grau no va ser atribuït conforme a dret. Amb tot, i com hem dit abans, l'advocat de Pujol podrà presentar un recurs al llarg dels pròxims dies. 

Què suposa el tercer grau?

Si un intern disposa del tercer grau, vol dir que tindrà permís per sortir de la presó durant el dia, sigui per treballar o bé per fer activitats formatives o de tractament; és a dir, qualsevol cosa que tingui com a objectiu final la reinserció del condemnat. Això vol dir que, des que li atorgués aquesta condició i fins ara, Pujol tan sols havia de tornar al centre a l'hora de dormir per tal que el personal de la presó pogués mantenir la supervisió del cas.

Amb tot, el tercer grau obliga a passar un mínim de vuit hores al centre, amb l'excepció dels caps de setmana. La idea és que el detingut pugui incorporar-se de manera progressiva a la seva vida en llibertat.

També et pot interessar...