Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carme Forcadell retorna a la presó d'un permís el 22 de juny de 2020.

Carme Forcadell, ovacionada en tornar a la presó de Wad Ras

L'expresidenta del Parlament, visiblement agraïda, va llençar petons als manifestants

Carme Forcadell retorna a la presó d'un permís el 22 de juny de 2020.
L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, aclamada en retornar a la presó de Wad Ras. | Cedida

La nit d'aquest dilluns, 22 de juny, ha estat la número 824 que l'expresidenta del Parlament de Catalunya  entre 2015 i 2017, Carme Forcadell, ha passat a la presó. No n'ha sortit des que hi va ingressar el 23 de març de 2018 i, de fet, ella mateixa ha fet el recompte a Twitter: «Avui fa 27 mesos que sóc a la presó. 250 dies a Alcalá-Meco, 16 dies a Puig de les Basses, 550 dies a Mas d'Enric, 8 dies a Wad-Ras: 824 dies sense llibertat».

I és que l'expresidenta Forcadell  va sol·licitar la setmana passada abandonar la presó de Mas d'Enric, al Tarragonès, per anar-se'n a Wad Ras, a Barcelona. Amb el canvi, fet efectiu a principis de la setmana passada, Forcadell se n'anava a prop de la ciutat de Sabadell, on resideixen el seu marit, els seus fills i els seus néts. El motiu que l'havia dut a la presó de Mas d'Enric era facilitar les visites a la seva mare, resident a  Xerta, al Baix Ebre; però ara l'aplicació de l'article 100.2 ja li permet veure-la fora de la presó i, per tant Forcadell va optar per ser més a prop de fills i néts.

La sorpresa a Forcadell a les portes de Wad Ras

No va ser fins a finals de la setmana passada que es va saber que Forcadell havia abandonat Mas d'Enric i havia marxat a la presó barcelonina, situada a la zona del Poblenou. El temps just perquè l'activisme independentista s'activés i, aquest dilluns, la sorprengués amb una rebuda a la presó que Forcadell no s'esperava:

L'expresidenta del Parlament  pot sortir del centre penitenciari durant dotze hores cada dia laborable. A la tornada, diversos manifestants s'han aplegat a l'entrada del centre penitenciari de Wad Ras per saludar-la i ovacionar-la. Forcadell ha reaccionat visiblement agraïda i, sense poder-se acostar a la gent, s'ha tret la mascareta i ha llençat petons a tots ells, tal com es pot veure al vídeo.