ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Pablo Casado: «Aprovaré un 155 dur si sóc president del govern»

En una entrevista concedida al diari 'Independiente', el líder del Partit Popular ha volgut valorar la situació política catalana

El secretari general del Partit Popular, Pablo Casado
El secretari general del Partit Popular, Pablo Casado | Gtres

Pablo Casado ha tornat a realitzar, una vegada més, unes desafortunades declaracions sobre l'actualitat de la política catalana.El màxim dirigent del Partit Popular ha concedit una entrevista al diari 'Independiente' on ha estat preguntat pels últims fets que han succeït els darrers dies, com la visita de Pablo Iglesias als presos polítics a la presó de Lledoners i les últimes decisions que ha pres el Parlament de Catalunya.

D'aquesta manera, el secretari general del PP ha estat ferm i ha volgut assegurar que si arriba a ser president del govern, una de les primeres decisions que prendrà serà la nova aplicació de l'Article 155 de la Constitució, de manera més dura que l'anterior. Casado ha volgut deixar clar que aquesta vegada, el 155 s'aplicaria sense extensió temporal i el temps que fos necessari.

Imatge d'arxiu de Pablo Casado
Imatge d'arxiu de Pablo Casado | CatalunyaDiari.cat

 

Casado: «És necessari aplicar l'Article 155 immediatament»

El nou líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha decidit concedir una entrevista al diari 'Independiente'. El secretari general del PP és conegut pel seu discurs crític a causa dels últims moviments que s'han produït al govern d'Espanya i la situació política que envolta Catalunya. Però de nou ha tingut dures paraules contra les institucions i els dirigents catalans, i ha volgut afirmar que la situació actual és pitjor que fa un any, justament quan el govern de Mariano Rajoy va decidir aplicar l'Article 155.

Segons Casado: «Si sóc president, aplicaré immediatament l'Article 155, amb l'extensió temporal que faci falta i amb l'amplitud competencial necessària a Ensenyament, televisió i ràdio publiques, als Mossos d'Esquadra i a Institucions Penitenciàries. És necessari aplicar-lo perquè el cúmul d'il·legalitats que estem vivint no cal que siguin discutides al Parlament. Existeixen decisions i actes encoratjades per les autoritats públiques als carrers, que fan que la convivència sigui irrespirable».

Pablo Casado, líder del Partit Popular
Pablo Casado, líder del Partit Popular | CatalunyaDiari.cat

 

Afirma que «no hi ha res a negociar amb aquells que volen trencar Espanya»

D'altra banda, Pablo Casado ha estat preguntat sobre la visita que va fer Pablo Iglesias a Oriol Junqueras per negociar els Pressupostos Generals de l'Estat. Sobre aquesta qüestió s'ha volgut mostrar ferm, assegurant que «no hi ha res a negociar amb aquells que volen trencar Espanya». Sobre la possibilitat que els presos polítics catalans demanen l'indult, Casado es mostra inflexible: «No només no concediria l'indult, si fos president, sinó que hem proposat una modificació de la llei d'indult que ho prohibeix expressament als condemnats per sedició i rebel·lió».


Comentaris

envia el comentari