Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Casado en una entrevista amb l'Agència EFE

Pablo Casado torna a prometre que activarà el 155 si guanya les eleccions

El candidat del PP ha afirmat que estaria «prevaricant» si no ho fes i ha definit el procés de «catàstrofe»

Durant l'acte electoral de Barcelona, Pablo Casado ha tornat a prometre que activarà el 155
Durant l'acte electoral de Barcelona, Pablo Casado ha tornat a prometre que activarà el 155 | cedida

 

Pablo Casado, candidat del PP a presidir el govern, ha reiterat la seva promesa d’activar el 155 a Catalunya en el seu primer Consell de Ministres. Així ho ha tornat a dir a tres dies de les eleccions que se celebraran aquest diumenge en clausurar un acte electoral a Barcelona: «Activarem l'article 155 com ens havíem compromès». A més, ha assegurat que actualment es donen els motius per a tornar a aplicar l’article i que «estaria prevaricant» si no ho fes en arribar a la Presidència.

Pablo Casado reitera que activarà el 155

Durant l’acte electoral, Pablo Casado ha retret a Pedro Sánchez haver obtingut les «pitjors dades d'ocupació des del 2013», després que s'hagi conegut l'Enquesta de Població Activa (EPA) del primer trimestre de l'any 2019, que situa la xifra d'aturats en 3.354.200 persones i fixa la taxa d'atur en un 14,70%.

  • També et pot interessar: ERC i PSC es disputen la victòria de les eleccions generals a Catalunya

El candidat del PP ha acusat el seu rival del PSOE, i actual president del govern, de «mentir» sobre l'economia «com Zapatero», i s'ha compromès a crear dos milions de llocs de treball en la pròxima legislatura si governa. A més a més, Casado també ha reiterat que, si arriba a ser president,  activarà l'aplicació de l'article 155 a Catalunya «al primer Consell de Ministres», i ha afirmat que si no ho fes estaria «prevaricant»com fa Sánchez  perquè no estaria defensant «els drets i les llibertats» de tots els catalans.

Pablo Casado en una entrevista amb l'Agència EFE
Pablo Casado ha acusat Pedro Sánchez de mentir sobre l'economia «com Zapatero | Catalunya Diari

 

Defineix el procés de «catàstrofe econòmica i social»

També ha afirmat que  aplicarà la llei de partits per «eliminar la ‘kale borroka’ independentista» de Catalunya, que aprovarà una llei de símbols per protegir la bandera espanyola o la figura del Rei i que tirarà endavant una Llei d'Acció Exterior per «tancar el Diplocat». El líder popular  ha qualificat el procés de «catàstrofe econòmica i social», i ha assegurat que ha estat «pitjor que una catàstrofe atmosfèrica».

Casado ha considerat que  Cayetana Álvarez de Toledo, número u del partit al Congrés per Barcelona, la «revelació de la campanya» i ha afegit que la seva formació no tolerarà que torni a governar un «cavall de Troia» com Sánchez, que «oculta ERC, Junts per Catalunya i Bildu» per fer-los «entrar a Moncloa». Finalment, ha reiterat que o s'uneix el vot «a l'entorn del PP» o Sánchez «tindrà més facilitats per seguir al govern». Ha acabat la intervenció amb una frase que ha repetit en diversos dels seus mítings: «Votar és gratis, però pot sortir molt car».

  • També pots llegir: Casado, a Tarragona: «Prohibirem per llei que els ocupes es puguin empadronar»