Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de Pablo Casado

Cop d'autoritat de Casado: cessa Alonso i 'fitxa' un candidat afí per Euskadi

El partit va anunciar aquest dilluns la seva decisió

Imatge d'arxiu de Pablo Casado
Pablo Casado ha empatitzat amb Pablo Iglesias pel naixement prematur dels seus fills | Catalunya Diari

El líder del PP, Pablo Casado, ha decidit apartar Alfonso Alonso com a candidat a lehendakari i proposarà com a cap de cartell de la coalició PP + Cs a les eleccions basques del pròxim 5 d'abril a Carlos Iturgaiz, ex president dels populars bascos i ex eurodiputat a Brussel·les durant 15 anys. Així ho ha anunciat en una roda de premsa el secretari general del PP, Teodoro García Egea, que ha repetit en diverses ocasions que aquesta decisió es produeix de «mutu acord» i ha elogiat la trajectòria de qui va ser ex ministre de Sanitat, ex portaveu del grup popular al Congrés i 'sorayista' com ell mateix s'havia definit en diverses ocasions.

El mateix Alfonso Alonso ha comunicat al voltant de les set del vespre d'aquest diumenge, 23 de febrer, al seu compte de Twitter, que no seria candidat als comicis. «Pablo Casado  m'acaba de comunicar que no seré candidat a les eleccions basques. Vull agrair tot el suport del PP basc que és i serà sempre el meu partit», ha emfatitzat.

Xoc frontal entre Alfonso Alonso i la direcció del partit

Encara que el passat dimecres PP i C's van anunciar un «principi d'acord» per anar en coalició amb Alonso  com a candidat, l'anunci a l'endemà del secretari d'Acció Institucional de C's, José María Espejo-Saavedra, desvelant públicament que havien pactat amb el PP ocupar el número dos de les candidatures a Àlaba i Biscaia va incendiar el PP basc.

Així, el  PP d'Euskadi va arribar a publicar un missatge al seu compte oficial de Twitter assegurant que era «inassumible» que C's ocupés aquests dos llocs de sortida, ja que no compta ara per ara amb representació al País Basc. Divendres, dia fixat per a la signatura en acabar el termini de registre de coalicions, Alonso no va acudir a la convocatòria de Gènova al·legant que no compartia els termes del pacte.

A partir d'aquell moment es va obrir un pols entre Gènova i Alonso. Aquest últim va convocar aquest dilluns una Junta Directiva Regional per analitzar els termes de la coalició mentre que la direcció nacional de el PP li començava a ensenyar la porta de sortida amb les seves declaracions a l'avisar-lo que, si volia ser candidat, havia d'acceptar el pacte signat amb C's. No ha estat així i Casado ha defenestrat Alonso.

També et pot interessar...