Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Pablo Casado.

Pablo Casado busca una sortida del PP: Sacrifica García Egea i es queda sol davant les pressions

Pablo Casado busca una sortida que li permeti mantenir les regnes del PP almenys una setmana | Ahir el diari 'ABC' assegurava que Casado ja havia presentat la seva dimissió

Pablo Casado busca una sortida que li permeti mantenir les regnes del PP almenys una setmana. El líder del PP ha convocat la Junta Directiva Nacional per a dimarts vinent. Es reunirà per aprovar «la celebració del XX Congrés Nacional, que tindrà caràcter d'extraordinari», segons fonts del seu entorn.

Paral·lelament, ha deixat caure la seva mà dreta, Teodoro García Egea, que segons diversos mitjans ha presentat la seva dimissió, tot i que el partit no ho confirma oficialment.

Casado cedeix d'aquesta manera a dues de les peticions que li han fet els barons i quadres del partit: la sortida d'Egea i la convocatòria del congrés. Queda la «decisió última» que li demanava Alberto Núñez Feijóo.

Cal destacar, però, que ahir diaris com l''ABC' i 'El Mundo' asseguraven que Pablo Casado ja havia presentat la seva dimissió per la guerra oberta amb Díaz Ayuso. 

Pla mitjà del president del PP, Pablo Casado, a la sessió de control al Congrés

Pablo Casado dirà adeu al PP en les properes hores. | ACN

Casado i la crònica d'una mort anunciada

«S'han de prendre decisions, és imprescindible fer-ho, no seran fàcils, seran complexes, però han de ser urgents», assegurava Feijóo dilluns a la tarda. Les declaracions arribaven a la seu del PP a Madrid, on Casado estava reunit amb el seu equip.

Després de les paraules de Feijoó, altres homes forts del PP com Mañueco (president de Casilla i León) o Juanma Moreno (president de la Junta d'Andalusia) també van pressionar Casado. El fins ara president del partit, doncs, estava acorralat i sense sortida. Per acabar-ho d'adobar, durant el matí d'aquest dimarts diversos membres del seu equip havien presentat la seva dimissió.

Pablo Casado va reunir dilluns el seu Comitè de Direcció i va buscar durant hores una sortida a la crisi sense haver de dimitir. Fins i tot va posar el cap del seu número dos, Teodoro García Egea sobre la taula. Però amb això ja no n'hi havia prou per frenar la crisi interna. Càrrecs importants del PP ja havien pres la decisió d'iniciar una nova etapa sense Casado ni ningú del nucli dur.

Amb la possible dimissió de Pablo Casado, el Partit Popular obre ara una nova etapa. Aquest 2022 és any d'eleccions a Andalusia i el PP ha de mostrar aviat la fortalesa perduda. Isabel Díaz Ayuso ja ha assegurat que el seu lloc és a Madrid i que no pensa optar a liderar el partit. Totes les mirades estan posades, doncs, una altra vegada a Feijóo.