Pablo Casado torna a demanar la il·legalització dels partits independentistes

«Ja es donen les condicions per aplicar la llei de partits», afirma el president del Partit Popular

Pablo Casado, en una imatge d'arxiu
Pablo Casado, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

PP i Ciutadans repeteixen dia rere dia que cal tornar a aplicar l'article 155 a Catalunya, tot i que des del govern del PSOE asseguren que «no l'aplicarà mentre no hi hagi raons evidents per aplicar-lo i no n'hi ha». Un dels més insistents sobre la seva aplicació és Pablo Casado, que en l'últim mes ha reiterat en diverses ocasions que veu «circumstàncies» per activar-lo.

No obstant això, sembla que l'aplicació del 155 no seria suficient per al president del Partit Popular, que també vol que s'il·legalitzin els partits independentistes. Així ho ha afirmat en unes declaracions a Intereconomía: «Ja es donen les condicions per aplicar la llei de partits. La llei diu que si alguna formació política incentiva, justifica o no condemna la violència pot ser il·legalitzada. Això és el que va passar al País Basc».

Il·legalitzar els partits independentistes

Ara, segons Pablo Casado, les formacions partidàries de la independència de Catalunya ja es podrien il·legalitzar perquè incentiven la violència. Aquest és, si més no, el motiu pel qual ja es podria aplicar aquesta il·legalització, però no l'únic que li agradaria. En repetides ocasions, el polític castellà ja ha expressat la seva voluntat de reformar la llei de partits per poder suspendre les formacions independentistes.

Durant la campanya a les eleccions a la presidència del Partit Popular, ja va insistir en la seva proposta perquè «els partits democràtics espanyols no haurien d'incloure en els seus estatuts fins il·legals» com «trencar la Constitució i trencar la llei». A més, va celebrar que mentre abans els seus propis companys de partit «censuraven» aquesta opinió, cada vegada «comencen a veure» que és el que s'hauria de fer.

El passat mes d'octubre, dies després del referèndum de l'1-O, ja va dir que «a títol personal» era partidari d'incloure en la Llei Orgànica de Partits Polítics la il·legalització de les forces polítiques que promoguin la independència. Al mateix temps, va demanar tipificar al Codi Penal els delictes de sedició impròpia i convocatòria d'un referèndum il·legal que van ser retirats per Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero.


Comentaris

envia el comentari