Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Casado, líder del PP, intervenint en el debat d'investidura de Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats, el 4 de gener del 2020

Pablo Casado insisteix que Quim Torra «ja no és president»

El líder del PP confirma que es querellaran contra ell i insta a Sánchez perquè el faci complir la llei

Segons l’ACN, el president del PP,  Pablo Casado, ha insistit que Quim Torra «ja no és president de la Generalitat» i ha afirmat que qualsevol resolució que prengui, no tindrà valor jurídic. Casado opina que uns pressupostos impulsats per  un Govern dirigit per Torra no tindran cap valor jurídic  i també creu, que la Mesa del Parlament hauria de convocar una sessió d’investidura per nomenar un nou president.

Avui mateix a Madrid, Casado ha confirmat davant els mitjans que el PP té intenció de querellar-se contra Torra per «usurpació de funcions», ja que considera que es troba en una oberta desobediència a una sentència del Tribunal Suprem.

També ha interpel·lat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, perquè vetlli pel compliment a la legalitat recordant-li que disposa de tots els mecanismes,  inclòs el requeriment previ a l’article 155: «Té tots els mecanismes administratius per fer-ho i si no té un  mecanisme constitucional  que es pot aplicar també, enviant-li un requeriment».

Valoraran actuar contra Sánchez

El president del PP argumenta que Sánchez no es pot reunir amb Torra perquè considera que ja no és president de la Generalitat i que si el president del govern espanyol, no actua contra ell, valoraran prendre «les mesures oportunes». Finalment, Casado ha dit que el PP de Catalunya demanarà a la Mesa del Parlament que convoqui una sessió d’investidura i que es dirigirà al govern espanyol perquè actuï.

També et pot interessar...