rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Pablo Casado: «A l'escola de Catalunya el castellà no s'estudia»

Albiol presentarà una iniciativa al Parlament per «garantir la llibertat dels pares» per decidir en quina llengua volen que estudiïn els seus fills
El vicepresident del PP, Pablo Casado, ha explicat que no actuen en contra del català | Twitter (pablocasado_)

 

El vicesecretari de comunicació del Partit Popular, Pablo Casado, ha defensat la iniciativa del govern espanyol contra la immersió lingüística argumentant que «ningú va en contra del català», però que cal «restituir la legalitat al sistema educatiu i que es compleixin les sentències del Suprem perquè a l'escola de Catalunya el castellà no s'estudia».

«Volem que el castellà pugui ser vehicular a les escoles catalanes o que almenys un 25% de les assignatures troncals es puguin impartir en aquest idioma», defensava el vicesecretari. Les seves declaracions han estat contundents i basades en un objectiu clar que volen assolir intentant guanyar el suport d'altres partits.


Casado ha criticat el sistema educatiu actual: «La qüestió és que es garanteixi el bon ús de la llengua que és la de l'Estat i la segona més parlada al món». Tanmateix, amb l'aplicació del 155 tenen més poder i ja han avançat que el líder del partit constitucionalista a Catalunya, Xavier García Albiol, pretén que els pares puguin seleccionar en quina llengua volen escolaritzar els seus fills i així ampliar l'ús del castellà als col·legis.

 

Possibles canvis en la preinscripció escolar  

Per fer-ho, Albiol presentarà una iniciativa al Parlament encaminada a «garantir la llibertat dels pares» per decidir. L'Executiu ha començat a estudiar la manera de confrontar-ho i en l'àmbit administratiu ja han plantejat possibles formes per revertir la situació. Entre les possibles opcions, podria haver una casella on s'hagués de seleccionar la llengua al document de la preinscripció escolar.

 

 

Necessiten el suport d'altres partits 

No obstant això, el govern espanyol és conscient que és una qüestió que ha d'abordar el Parlament i, per això, esperen poder tirar endavant la proposta amb la col·laboració de les altres formacions.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris