Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Pablo Casado: «L’Estatut no s’hauria d’haver aprovat mai»

El líder popular ha comentat que l'aprovació d'aquest va significar «un autèntic nyap jurídic»
Pablo Casado, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Pablo Casado ha fet de Catalunya l’eix vertebral del seu projecte polític al capdavant del PP. El nou president popular ja va remarcar fa dies la seva voluntat de canviar el Codi Penal incloure la convocatòria il·legal de referèndums i ara, a la mateixa línia, el successor de Mariano Rajoy ha comentat que considera que «l’Estatut no s’hauria d’haver aprovat mai».

 

En aquest sentit, doncs, el líder popular no s’ha estat de res per comentar que aquest va ser «un autèntic nyap jurídic» i l’aprovació del qual va marcar, segons ell, un abans i un després a la política catalana. «L’aprovació de l’estatut va ser la codificació d'una ruptura en la convivència, d'una fractura social i d'una fallida econòmica que ha tingut el seu zenit l'últim any», ha comentat Casado.

 

L’estatut, «un nyap jurídic» per Pablo Casado

El president del partit popular, qui s’ha mostrat contrari a l’estatut i que dies enrere ja va explicar que contemplava una nova aplicació del 155 a Catalunya, ha tret pit del seu partit en comentar que «vam fer molt bé» en recórrer l’Estatut. Casado, al fil de la qüestió, ha considerat també que l’Estatut no va ser ni tan sols una petició nacionalista.

 

Així mateix, Casado ha anat un pèl més enllà per parlar de la terminologia «nacionalisme radical». Sobre aquests el president del PP considera que han instal·lat «la destrucció i la foscor» al llarg del darrer segle» i que la seva formació política combat dia a dia per poder apaivagar els seus efectes.

 

Pablo Casado, durant el congrés del Partit Popular | Twitter

 

 

«Quan el PP alci la veu a tota Espanya, el PSOE, Ciutadans i els altres hauran de venir darrere nostre. Serem una força imparable», comentava el popular mentre anava més enllà per cloure: «L’Espanya de les balconades no era d'esquerres o de dretes, era un moviment transversal».

 

 

Casado vol incloure al codi penal la convocatòria il·legal de referèndums

És una de les propostes troncals de Pablo Casado per engegar la «reconquesta» de Catalunya. El nou líder del Partit Popular va comentar el passat dijous, 26 de juliol, que intentarà forçar la nova aplicació de l’article 155 si Pedro Sánchez segueix «depenent dels independentistes».

 

Casado, finalment, va indicar que, segons ell, la solució al conflicte polític català passa per incorporar al Codi Penal els delictes de sedició impròpia i de convocatòria de referèndum il·legal. I és que la defensa de la unitat d’Espanya passaria perquè «no hi hagi cap mena de fallida a Catalunya».

Comentaris