Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Casado hauria participat en un acte il·legal de Noves Generacions del PP

Pablo Casado titlla de «ridícul» l'al·legat de defensa d'Oriol Junqueras al TS

El líder d'ERC va assenyalar que ell «estima» Espanya, però el popular l'acusa de trencar i dividir el país

Pablo Casado ha titllat d'«al·legat ridícul» la defensa de Junqueras al TS
Pablo Casado ha titllat d'«al·legat ridícul» la defensa de Junqueras al TS | CatalunyaDiari.cat

 

El president del Partit Popular (PP),  Pablo Casado, ha considerat des de Vigo un «al·legat ridícul»  que el president d'ERC, Oriol Junqueras, hagi dit al Tribunal Suprem que estima Espanya.El líder republicà ho ha afirmat durant la declaració que ha fet per  defensar-se de les acusacions de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics que se li atribueixen a conseqüència del referèndum de l'1-O.

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Casado acusa Junqueras de «trencar i dividir» Espanya

El popular  ha acusat el republicà d'intentar «trencar i dividir» l'Estat i d'intentar fer «desiguals davant la llei i en oportunitats» els espanyols. També s'ha pronunciat sobre la més que probable  convocatòria d'eleccions generals  que anunciarà demà el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

«Si volem una alternativa, no busquem tres solucions. Busquem-ne una de forta que no necessiti acords». Casado ha encetat, de fet, la precampanya afirmant que, si governa, baixarà l'IRPF per sota del 40%, el de societats per sota del 20% i suprimirà els de successions, donacions de patrimoni i actes jurídics documentats.

Quim Torra ha assegurat que el judici de l'1-O ha «despullat l'Estat»
Quim Torra ha assegurat que el judici de l'1-O ha «despullat l'Estat» | CatalunyaDiari.cat

 

Quim Torra creu que el judici ha «despullat l'Estat»

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que el judici del procés «ha despullat l'Estat», i ha denunciat que s'està «criminalitzant una idea» que, als seus ulls, és «democràtica, pacífica i no violenta», en referència a l'independentisme. En aquest sentit, el cap de l'executiu català ha assenyalat que «votar no és delicte», i ha carregat contra l'actuació de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, assegurant que aquesta sí que va constituir un delicte. 

El líder popular surt en defensa de «la separació de poders»

El líder del Partit Popular ja s'havia pronunciat sobre el judici del procés en diverses ocasions. i fins i tot ha anat endurint el seu discurs després del seu inici. Així, en assabentar-se que les defenses dels líders catalans jutjats havien assegurat que el procés representava una vulneració flagrant dels drets humans, Pablo Casado va esclatar, i va defensar que a l'Estat hi ha «separació de poders i independència judicial».