Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Iglesias en el ple del Congrés per debatre la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma el 20 de maig del 2020

Pablo Iglesias acusa el propietari de Mediaset de participar en «orgies amb menors»

El líder de Podemos assegura que els interessos econòmics i polítics dels propietaris d’alguns mitjans de comunicació espanyols comprometen la llibertat de premsa

Pablo Iglesias en el ple del Congrés per debatre la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma el 20 de maig del 2020
Pablo Iglesias també ha recordat que els mitjans de comunicació no són neutrals | CatalunyaDiari

 

Després de la seva tornada a l’actualitat política, un cop vençuda la baixa paternal, Pablo Iglesias va visitar el plató dels ‘Informativos de Telecinco’. El líder de Podemos va ser entrevistat en directe pel presentador, Pedro Piqueras, per analitzar la situació que es viu a Catalunya  i reflexionar i dir la seva opinió sobre la importància que tenen els mitjans de comunicació en l’opinió pública i els finançaments que reben.

A només un mes de les eleccions generals, els candidats dels principals partits polítics espanyols visiten els programes de televisió de les diferents cadenes del país per explicar les seves propostes, i Pablo Iglesias no és una excepció.

Pablo Iglesias, crític amb Mediaset

Pablo Iglesias ha volgut centrar l’entrevista en els mitjans de comunicació. El polític, que inclús va admetre que una de les seves propostes era que els bancs no poguessin finançar les campanyes electorals  dels partits polítics ni ser propietaris de cap mitjà de comunicació, també va defensar que «dir que els mitjans de comunicació no són neutrals és la veritat» i va afegir que «m’ha cridat l’atenció que sorprengui perquè és una cosa que tothom sap».

A més, el líder de Podemos ha criticat durament a Mediaset, i ha afirmat que tot i que estava encantat de visitar el plató de Telecinco, no entenia que la cadena privada espanyola sigui propietat d’un italià i no d’un espanyol.

Iglesias va sorprendre l’audiència amb unes declaracions molt dures: «Que l’amo d’aquesta casa sigui un home que va participar en orgies amb menors d’edat, em remou l’estómac», i va afegir: «Hi ha gent que m’ha dit que sóc molt imprudent en dir això en Telecicno».

Per la seva banda i mostrant la seva professionalitat, Pedro Piqueras no va dubtar en fer-li una advertència al polític: «Està dient el que vostè vol. Intentem que aquí hi hagi equilibri (...) i si veig que no ho fa intentem corregir-ho, però no ens agrada que des de la política se’ns acabi dient el que s’ha de fer, hi ha molta pressió política».

  • També pots llegir: Podemos qüestiona la pluralitat dels informatius de Telecinco i Antena 3

Iglesias: «Unidos Podemos no demana diners per finançar-se»

Pablo Iglesias també ha aprofitat l’entrevista per criticar el finançament d’alguns partits polítics: «Nosaltres no demanem diners per finançar-nos, per això Unidos Podemos exigeix als bancs que retornin ja els 60.000 milions del rescat. Els bancs no poden donar-nos cap mena d’instrucció perquè no els hem demanat diners».

A més, Iglesias va ser molt crític amb els propietaris d’alguns mitjans de comunicació fins al punt de posar en dubte la suposada llibertat de premsa que hi ha a l’Estat espanyol: «A Espanya hi ha un problema i és que alguns mitjans són propietat de multimilionaris o gent amb interessos econòmics i polítics (...) això compromet la llibertat de premsa».

  • També pots llegir: Tania Sánchez i David Campos de Podemos seran pares