Pablo Iglesias critica la victòria de les «dretes» i el «bloqueig» després dels resultats electorals del 21-D

D'altra banda, també ha felicitat Xavier Domènech, cap de llista de Catalunya en Comú
El líder de Podem, Pablo Iglesias | Cedida

 

Després que es publiquessin els resultats finals de les eleccions catalanes, tots els caps de llista i secretaris generals dels partits, que es jugaven molt ahir, van valorar els vots aconseguits i la nova distribució al Parlament de Catalunya a les xarxes socials. Un d'ells ha estat, com era d'esperar, Pablo Iglesias, el líder de Podem, que a Catalunya va donar el seu suport a Xavier Domènech, líder de Catalunya en Comú. 

 

 

Molt crític amb la victòria de Junts per Catalunya i Ciutadans

En el seu missatge, el polític ha lamentat que es valori la DUI en el cas de Junts pel Sí i l'aplicació de l'article 155, i que Ciutadans i la formació de Carles Puigdemont s'hagin emportat la victòria, «Amb DUI i 155 guanyen la dreta i el bloqueig. Lideratge de dretes en el procés i lideratge de la dreta reaccionària en els monàrquics», va assegurar Iglesias. 

 

Han perdut tres escons el 21-D 

Les eleccions no signifiquen un bon resultat per a la coalició d'esquerres liderada per Xavier Domènech, i és que han perdut tres escons, després d'aconseguir 323.695 vots. Uns resultats per sota dels que van aconseguir el 2015, i és que han perdut al voltant de 40.000 vots, segons l'escrutini. Així doncs, la marca de Podem es queda en quart lloc al Parlament, per davant de la CUP i del PP, però per sota dels socialistes, d'ERC, de Junts per Catalunya i de Ciutadans. 

«Orgullós» dels seus companys

 

Una derrota que també s'ha fet notar en el missatge d'Iglesias, que en lloc de fer autocrítica ha preferit assegurar que estava orgullós dels seus companys. «Orgullosos de Xavier Domènech i Catalunya en Comú per defensar els drets socials, el diàleg i la democràcia», ha assegurat. 

 

Unes paraules que també es poden interpretar com un atac dissimulat cap a les altres formacions, assegurant que ells defensaven els drets socials, el diàleg, que no hi ha hagut entre independentistes i constitucionalistes, i també la democràcia, aprofitant així per criticar l'aplicació de l'article 155 i la declaració unilateral d'independència (DUI) en el Parlament de Catalunya. 

Comentaris