Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pablo Iglesias en una imatge d'arxiu

Pablo Iglesias defensa l'alliberament dels presos del procés

El líder d'Unides Podem s'ha mostrat partidari d'estudiar les peticions d'indult

Pablo Iglesias en una imatge d'arxiu
Pablo Iglesias, partidari d'estudiar els indults als presos del procés | CatalunyaDiari

Pablo Iglesias, líder d'Unides Podem i vicepresident segon del govern, no para de donar mals de cap a Pedro Sánchez, que en les últimes hores ja s'ha vist al ben mig de dues polèmiques que giren al voltant del grup confederat. 

Després del terratrèmol provocat per la reforma laboral, o sobre la seva reforma pactada amb Podem i Bildu, i que el PSOE  s'ha afanyat a corregir  hores després, ara tornen a ser els presos del procés català els que poden provocar una nova escletxa en la relació Sánchez-Iglesias al capdavant del govern espanyol.

Pablo Iglesias parla dels líders socials del procés

El líder de Podem  ha participat aquest dijous en una entrevista a Catalunya Ràdio, on li han preguntat per les últimes peticions  per a la llibertat  de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, condemnats a presó pel Tribunal Suprem

Iglesias, en línia amb tot el que ha dit fins ara sobre aquest tema, s'ha mostrat obert a estudiar possibles peticions d'indults que arribin, ja que, segons ell, «no haurien d'estar a la presó, en cap cas». El líder morat ha assegurat que ell defensarà «el diàleg» i «donar sortida al més aviat possible» a una cosa que considera «enormement injusta», que és el fet que l'expresident d'ANC i el president d'Òmnium Cultural estiguin a la presó. 

«Sóc conscient que estan a la presó perquè els jutges així ho han decidit i que tothom ha de complir amb la llei encara que no li agradi una sentència o et sembli injusta», ha explicat, però alhora defensa «explorar mecanismes que permetin, dins el marc de la legalitat, mirar de corregir una situació que és injusta». 

Sobre la possibilitat de rebre peticions d'indult, ha afirmat que «s'hauran d'estudiar amb màxima cura», i ha enviat «una abraçada» a Jordi Cuixart i totes les persones que són a la presó per aquest motiu.

«No els vull veure a la presó, els vull en una taula de diàleg, en les institucions, fent política», ha afegit, tot i que també ha matisat que «no està d'acord en moltes coses» però que «el bo de les democràcies és que els desacords puguin expressar-se de manera civilitzada i sensata».