IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Pablo Iglesias: «Felip VI és del PP i Joan Carles un franquista corrupte»

Així ho assegura en el seu nou llibre 'crisis constitucional e impulso constituyente'

Pablo Iglesias
Imatge d'arxiu de Pablo Iglesias.  | CatalunyaDiari.cat

El líder de la tercera força parlamentària d'Espanya, Pablo Iglesias, ha publicat un llibre amb el catedràtic de Dret Constitucional, Javier Pérez Royo, el mateix que va qualificar la presidència del rei a Davos de «vergonya nacional»— on deixa entreveure que la relació entre el líder de Podem i la monarquia és bastant pèssima. 

Sota el títol 'Crisis constitucional e impulso constituyente', Iglesias parla del rei Felip VI, a qui defineix com un «home culte, però de dretes» i assenyala un dels seus grans erros: el discurs del passat 3 d'octubre contra l'independentisme a Catalunya. «Aquell dia, el cap d'Estat va pronunciar el discurs del PP, el va fer seu i va cridar a tancar files; i des de llavors existeix un bloc monàrquic que es va articular al voltant d'aquell discurs», diu Iglesias al seu llibre, referint-se al PP, PSOE i Ciutadans.

  

Iglesias carrega contra Felip VI i Joan Carles I

En aquest sentit, Iglesias situa les dues institucions en joc que hi havia aquell 3 d'octubre com a anteriors a la Constitució del 1978: la Generalitat i la Monarquia, tal com publica 'El Nacional'. I és que, tal com recorda rel citat mitjà, la tornada de Tarradellas és prèvia a la Constitució. 

Tanmateix, Iglesias parla del rei emèrit Joan Carles I sobre el qual recorda que «va ser Franco qui va decidir que el substituís a la prefectura de l'Estat», deixant palesa la poca simpatia que li suposa el rei emèrit.

Així doncs,  sobre Joan Carles escriu: «No l'he conegut personalment, però he llegit diverses biografies, em cau molt pitjor que l'actual. Joan Carles de Borbó era un franquista confés, un corrupte». 

En aquest sentit, el líder de Podem rememora els 10 milions de pessetes que hauria demanat de préstec al rei al Xa de Pèrsia que no se sap on van acabar. I afegeix: «Per no parlar de les seves aficions a la caça  altres coses que ja coneixen tots els espanyols». 
 

Portada del nou llibre de Pablo Iglesias i Javier Pérez Royo.
Portada del nou llibre de Pablo Iglesias i Javier Pérez Royo. | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari