ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya marca el pitjor cap de setmana de la pandèmia: 93.822 nous contagis

Pablo Iglesias i Puigdemont veuen la «necessitat d'obrir espais de diàleg polític»

El líder de Podemos s'ha posat en contacte amb l'expresident de la Generalitat amb una conversa telefònica de 45 minuts

El líder de Podemos, Pablo Iglesias
El líder de Podemos, Pablo Iglesias | Cedida

Pablo Iglesias ha escrit al seu compte de Twitter un resum de la seva conversa amb l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. «Estem d'acord en la necessitat d'obrir espais de diàleg polític sense exclusió de cap tema», ha afirmat després d'un intercanvi d'opinions que ha durat uns 45 minuts. 

Tots dos han mantingut una conversa telefònica aquest diumenge al vespre, ha estat al voltant de les 20:30 hores, en la qual han parlat sobre «la situació de Catalunya i a Espanya, de l'escenari polític creat després de la moció de censura, de les noves correlacions de forces parlamentàries i de la situació dels presos polítics catalans i els exiliats», segons ha explicat Iglesias. Aquest intercanvi de paraules s'ha produït després que el de Podemos anunciés aquest diumenge que es posaria en contacte amb Puigdemont en els pròxims dies.

Iglesias i Puigdemont parlen d'obrir «espais de diàleg»

Segons les paraules del líder de Podemos, tots dos han arribat a la conclusió que l'actual situació requereix una solució que passa per «obrir espais de diàleg polític». Uns espais que, segons ha assegurat Iglesias, tot i que avui dia «no existeixen, són condició de possibilitat de qualsevol mena d'acord en el futur».

És més, Iglesias ha afirmat que el mateix Puigdemont l'ha convidat a mantenir, més endavant, una reunió presencial, un fet que ha agraït el líder de Podemos: «L'hi agraeixo i ho consideraré però de moment penso que l'important és mantenir el contacte», ha escrit al seu compte de Twitter.

Imagen de Pablo Iglesias y Puigdemont
Pablo Iglesias ha conversat per telèfon amb l'expresident Carles Puigdemont | Cedida

 

D'aquesta forma, Pablo Iglesias ha volgut deixar clar també quin ha estat el motiu de la seva conversa amb l'expresident de la Generalitat: «Penso que el líder polític de JxC, ja que representa a la segona força política en les últimes eleccions catalanes i a la primera de la coalició que governa a Catalunya, és un interlocutor important independentment de la seva situació processal i d'haver-se exiliat», ha explicat.


Comentaris

envia el comentari