Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Pablo Iglesias renuncia a formar part del Govern

El líder de Podemos ofereix a Sánchez la possibilitat de formar un govern de coalició per evitar unes noves eleccions generals

Pablo Iglesias renuncia a formar part del Govern | Cedida

 

Pablo Iglesias ha pres una dràstica decisió i fa un pas enrere per tal d'evitar anar a noves eleccions. Tal com ell mateix s'ha encarregat d'anunciar a través del seu compte de Twitter, renuncia a formar part del govern i ofereix a Sánchez engegar les negociacions per tal d'establir un govern de coalició.

Iglesias assegura que «no serà l'excusa del PSOE» per anar a eleccions

Iglesias afirma que no serà «l'excusa del PSOE» perquè no es creï una coalició d'esquerres  que tingui «els drets socials» com a «l'eix de govern», encara que aspira tenir un terç dels ministeris. Després d'haver intentat formar part de l'Executiu, Iglesias fa marxa enrere per facilitar un govern de coalició, a causa que, ahir, Pedro Sánchez digues que Pablo Iglesias era «l'escull principal».

El líder d'Unidas Podemos reclama tenir, al govern de coalició, una presència proporcional al seu suport electoral, és a dir, al nombre de vots. Assegura que «la meva presència en el Consell de Ministres no serà cap problema, sempre que el PSOE assumeixi que no hi pot haver més vetos i que la presència d'Unidas Podemos en el pròxim govern ha de ser proporcional als vots».

Segons el dirigent dels comuns, la seva petició ja ha arribat a Pedro Sánchez i «he demanat a Pedro Echenique que traslladi al PSOE la nostra voluntat de negociar ja un govern de coalició d'esquerres, un acord integral, programa i equips per tirar endavant la investidura la setmana que ve».

Aquest dijous, Pedro Sánchez va exposar a 'La Sexta' que «em semblaria tan dur que no hi pogues haver un govern entre el PSOE i UP perquè hi hagi una discrepància respecte al'entrada d'Iglesias al govern[...]que crec que Iglesias hauria de reflexionar junt amb UP si val la pena». 

També et pot interessar...