Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Pablo Iglesias serà a la taula de diàleg entre governs

La decisió obre la porta a la presència de Pere Aragonès a l'equip negociador

Pablo Iglesias, en una intervenció des del Congrés dels Diputats.
Imatge d'arxiu del lider de Podem i vicepresident espanyol, Pablo Iglesias. | CatalunyaDiari.cat

El líder de Podem i vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, formarà part de la taula de negociació entre el govern d'Espanya i el de Catalunya. Així ho ha confirmat ell mateix aquest dilluns, 10 de febrer, al migdia, en una entrevista al programa 'Al Rojo Vivo' de 'La Sexta'.

Iglesias hi serà i Aragonès ho té més fàcil

Iglesias  no ha volgut desvelar els noms de la resta d'integrants de la taula de diàleg per part del govern d'Espanya. Amb l'anunci que ell hi serà present, però, Iglesias aplana el camí per a la presència del vicepresident del govern català, Pere Aragonès (ERC), que va quedar en dubte quan es va anunciar que l'òrgan estaria encapçalat per Torra (JxCat) i Sánchez (PSOE).

ERC, que va aconseguir la taula de diàleg a partir de les negociacions per a la investidura de Sánchez, ja va anunciar que hi volia ser present amb el seu màxim representant al govern, el vicepresident Aragonès. Tot i que no estava clar, sembla que el gest d'Iglesias, com a homòleg seu, li podrà facilitar la presència.

La taula de diàleg s'ha de constituir aquest mes de febrer

La taula de diàleg entre el govern espanyol i el català s'ha de constituir en les tres setmanes que resten del mes de febrer, segons van acordar a la reunió de dijous passat els dos presidents, Pedro Sánchez i Quim Torra. L'òrgan ha de servir, de forma monogràfica, per intentar trobar una sortida al conflicte polític entre Catalunya i Espanya, i és fruit de les negociacions que van mantenir ERC i el PSOE per investir Sánchez.

També et pot interessar...