rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor un home atropellat pel seu propi tractor a la Segarra

Pablo Llarena es defensa: «La justícia espanyola no està polititzada»

El magistrat instructor de la causa catalana assegura que és necessari tenir «ideologia» per interpretar la llei
Pablo Llarena, durant la conferència a El Escorial | CatalunyaDiari.cat

 

Pablo Llarena ha trencat el seu silenci per defensar aferrissadament l’acció de la justícia espanyola en relació al procés català. El magistrat instructor de la causa contra el procés ha negat avui que la justícia espanyola estigui «polititzada» i ha qualificat «d’injustes» les conclusions extretes sobre un rerefons polític en les seves decisions sobre els encausats pel procés.

 

El magistrat, que ha participat en una taula rodona a El Escorial, ha negat «categòricament» una influència política en les seves decisions i ha remarcat: «A cap dels treballadors del Tribunal Suprem se li han donat indicacions sobre com ha d’actuar».

 

Pablo Llarena es defensa de les acusacions

«Nego que la justícia espanyola estigui polititzada, com s'ha demostrat en els quaranta anys d'activitat jurisdiccional democràtica», ha assegurat el mateix magistrat del Tribunal Suprem mentre al·legava que «el poder judicial no és corretja de transmissió de cap idea política».

 

Al fil de la seva aferrissada defensa del gremi —posat en dubte pel Tribunal alemany que va negar l’extradició de Puigdemont pels delictes de rebel·lió i sedició, però que n’acceptava la causa per malversació— Llarena ha comentat: «No crec que el poder judicial sigui la corretja de transmissió de cap idea política».

 

Llarena, durant la conferència a Madrid | CatalunyaDiari.cat

 

 

Finalment, doncs, i per cloure el seu relat, el jutge Pablo Llarena —que ara tindrà de companya la jutgessa Carmen Lamela a la sala segona del Tribunal Suprem— ha defensat: «No he vist mai a jutges treballant amb la seva independència compromesa ni he estat en cap tribunal que s'assentés en posicionaments polítics, no ho he patit mai».

 

Llarena diu que cal tenir «ideologia» per interpretar la llei

Abans de cloure la seva compareixença, però, el magistrat ha volgut referir-se als que l’acusen de tenir manca de parcialitat amb els 25 processats per l’1-O dient que tenir una ideologia determinada és bo per interpretar millor les lleis.

 

Puigdemont, sense sou per la suspensió de Llarena

 

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, va avançar ahir mateix que Carles Puigdemont i la resta de parlamentaris afectats per la suspensió de càrrecs públics dictada pel jutge Pablo Llarena es troben, a dia d'avui, sense cobrar els seus respectius sous a resultes de la suspensió emesa pel magistrat del Tribunal Suprem. 

 

Carles Puigdemont durant la roda de premsa | Cedida

 

 

«L'Oïdora de Comptes de la cambra va tallar la retribució quan va rebre la suspensió per part del jutge Pablo Llarena, però està en llimbs», va relatar ahir la mateixa Elsa Artadi, en referència a la suspensió dels encausats pel procés. 

Comentaris