Pablo Llarena processa per rebel·lió Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Turull

El magistrat ha decidit imputar. a més, altres deu càrrecs polítics pel mateix delicte

Carles Puigdemont i Jordi Turull, en una imatge d'arxiu
Carles Puigdemont i Jordi Turull, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

El jutge Pablo Llarena ha decidit processar per un delicte de rebel·lió a 13 investigats en la causa que investiga el procés del referèndum: Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Josep Rull, Antoni Comín, Clara Ponsatí, Marta Rovira, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart per un delicte de rebel·lió. 

En l'acte de processament, el jutge processa a més als altres 5 exmembres del Govern català quan van succeir els fets, Meritxell Borràs, Lluís Puig, Carles Mundó, Santi Vila i Meritxell Serret, per delictes de malversació de cabals públics, i de desobediència.

A Puigdemont, Junqueras i els set consellers processats per delicte de rebel·lió també els processa per malversació, sense perjudici que la seva qualificació pugui incardinar-se en el delicte específic de malversació o quedar absorbida en el delicte agreujat de rebel·lió amb distracció de cabals públics de la seva legítima inversió, tal compublica 'El Nacional. 

El jutge també fixa una fiança de 2,1 milions d'euros

Tanmateix, el jutge processa pel delicte de desobediència a cinc exmembres de la Mesa del Parlament de Catalunya —Lluís Maria Corominas, Lluís Guinó, Anna Isabel Simó, Ramona Barrufet, i Joan Josep Nuet—, així com a la Mireia Boya, expresidenta del grup parlamentari de la CUP, i Anna Gabriel, exportaveu del mateix grup.

D'altra banda, i segons informa el citat mitjà, el jutge fixa una fiança de responsabilitat civil per un import de 2,1 milions d'euros que haurà de ser prestada solidàriament pels 14 exmembres del Govern català processat, és a dir, Puigdemont, Junqueras, Forn, Turull, Romeva, Ponsatí, Rull, Comin, Bassa, Borràs, Puig, Mundó, Vila i Serret. 

Una quantia que s'ha establert sumant a 1,6 milions d'euros —que el magistrat assenyala que va ser el muntant que va haver d'emprar-se per sufragar el referèndum del passat 1 d'octubre—,  més el terç d'aquesta quantia que ha d'afegir d'acord a la llei per a aquest tipus de fiances per assegurar responsabilitats pecuniàries.

Quadre amb el nom dels processats i els delictes que se'ls processa
Quadre amb el nom dels processats i els delictes que se'ls processa | CatalunyaDiari.cat

 

Quadre amb el nom dels processats i els delictes que se'ls processa
Quadre amb el nom dels processats i els delictes que se'ls processa | CatalunyaDiari.cat

 

Quadre amb el nom dels processats i els delictes que se'ls processa
Quadre amb el nom dels processats i els delictes que se'ls processa.   | CatalunyaDiari.cat

 

 


Comentaris

envia el comentari