Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'independentisme creix més d'un punt i se situa en el 48,4%

El PSC recupera l'alcaldia de Sabadell gràcies a un pacte amb Podem

La setmana passada van alertar d'un pacte «contranatura» d'ERC per intentar que els socialistes no governessin

Marta Farrés serà la nova alcaldessa de la ciutat
Marta Farrés serà la nova alcaldessa de la ciutat | CatalunyaDiari.cat

 

El PSC i Podem han arribat a un pacte que permet a la socialista Marta Farrés convertir-se en alcaldessa de Sabadell.E En aquests moments es desconeix quin pot ser el pacte al qual hauran arribat els dos partits, però algunes fonts ja apunten que el PSC podria haver ofert alguna regidoria vinculada a la defensa dels valors de gènere i feminisme a Morell.

Les dues formacions anunciaran el pacte en una roda de premsa que se celebrarà aquest divendres. Tot plegat després que en les darreres setmanes ERC hagi tractat de configurar un executiu alternatiu al del PSC sumant esforços amb La Crida per Sabadell, Junts x Sabadell i Podem. Finalment aquestes negociacions no haurien prosperat i la representant de Podem, Marta Morell, s'hauria decantat per donar suport a Farrés.

Resultats de les eleccions

Marta Farrés es va posicionar com a guanyadora a les eleccions municipals a Sabadell aconseguint 10 regidors, mentre que en el mandat anterior en tenia 5, dels 27 possibles. Però l'aritmètica va fer que ERC inicies una roda de contactes amb la resta de forces sortints de les anteriors eleccions, excepte amb Ciutadans, amb la intenció d'aconseguir els set regidors necessaris per sumar amb els set que ja tenia el partit i aconseguir l'alcaldia.

També et pot interessar...