Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Albert Rivera i Pablo Casado

Albert Rivera mou fitxa i proposa un pacte a Sánchez i aquest li diu que no

El líder de Ciutadans ha trucat aquest matí al del PP amb l'objectiu de desbloquejar la situació política exigint al president en funcions tres condicions indispensables | La negativa de Sánchez, però, ha estat immediata

Albert Rivera i Pablo Casado
Albert Rivera ha trucat a Pablo Casado per oferir-li investir a Sánchez com a president del govern espanyol | EFE

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha proposat a Pablo Casado exigir a Pedro Sánchez  un pacte constitucionalista per investir el president  en funcions amb la seva abstenció. Segons informa 'El Mundo', es tracta d'un pacte amb tres punts indispensables. En primer lloc, demanaran a Sánchez que «trenqui el seu pacte amb Bildu a Navarra». Paral·lelament,  exigiran al president en funcions que negociï aplicar novament l'article 155 a Catalunya en cas que el Govern desobeeixi la sentència del Suprem.

Finalment, Rivera ha plantejat a Casado una demanda dins el marc d'economia per a Pedro Sánchez: que es comprometi a no apujar els impostos. En cas d'acceptar, el líder de la formació taronja, juntament amb el del PP, podrien abstenir-se per tal que el president en funcions romangui a Moncloa i evitar així un nou procés electoral.  

 

La negativa de Sánchez, immediata

Gairebé minuts després de la proposta del líder de C's, Pedro Sánchez ha volgut sortir al pas de l'oferiment per assegurar que «no hi ha cap obstacle real»  sobre les condicions que exposava Rivera, ja que segons el president del govern en funcions ja s'estaven complint. 

«A Navarra hi ha un govern que defensa la Constitució, a Catalunya també el govern d'Espanya vetlla pel compliment de la Constitució i volem rebaixar els impostos a la classe mitja», ha dit. 

 

També et pot interessar...