Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ajuntament Lleida

La Paeria de Lleida té 24 hores per retirar la pancarta i els llaços en suport als presos

El grup municipal de C's ha presentat una denúncia per demanar-ne la retirada i ha estat estimada a favor en menys d'un dia

La pancarta a l'Ajuntament de Lleida es va penjar el passat 1 de juliol.
La pancarta a l'Ajuntament de Lleida es va penjar el passat 1 de juliol. | LleidaDiari.cat

 

La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Lleida ha donat a l'Ajuntament de Lleida un termini de 24 hores per retirar la pancarta de suport als polítics independentistes empresonats i el llaç groc que hi ha penjats a les dues façanes del palau de la Paeria. El grup municipal de Ciutadans ha presentat aquest dimarts al matí una denúncia a la Junta que ha estat estimada a favor per unanimitat en menys d'un dia. L'acord de la JEZ es refereix al llaç groc i a la bandera estelada com a símbols partidistes utilitzats per formacions electorals que concorren a les eleccions i per això no poden estar penjats en edificis públics. La portaveu de Cs, Ángeles Ribes, s'ha mostrat satisfeta per la «celeritat» de l'acord de la JEZ però en cap cas sorpresa per la resolució.

[predef]lleida-whatsapp-198[/predef]

Ribes ha recordat que l'acord de la Junta Electoral s'expressa en el mateix sentit que els acords adoptats a les altres eleccions. Això no obstant,  la regidora de Cs ha lamentat que s'hagi d'anar als tribunals per «defensar els drets dels ciutadans davant l'Administració» i ha assegurat que n'hi ha que «confonen l'ajuntament o qualsevol altra institució amb la seu del seu propi partit polític».

Per Ribes, aquesta resolució ha de ser un «precedent» per a l'actual equip de govern de la Paeria, integrat per ERC, JxCat i el Comú de Lleida. En aquest sentit, ha remarcat que la jurisprudència «és molt clara» respecte a la neutralitat dels espais públics i que l'equip de govern de l'Ajuntament de Lleida hauria de «prendre bona nota» al respecte.

També et poden interessar...