L'ANC no anirà als actes commemoratius del 17-A per l’assistència del rei

L’entitat ha decidit no acudir a cap acte on el monarca assisteixi, però a canvi realitzarà un acte alternatiu a la presó de Lledoners

Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, en arxiu
Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

Amb el primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils cada vegada més a prop, es van confirmant les assistències i absències dels actes d’homenatge a les víctimes. I és precisament una de les assistències la que ha generat una gran polèmica i ha fet trontollar els cims de l’esdeveniment: la del rei Felip VI que, tot i saber que la Generalitat no vol comptar amb la seva presència, té intenció d’assistir a Plaça Catalunya el divendres que ve.

L’ANC deixa plantat al rei i no assistirà als actes de Barcelona

Així doncs, el monarca espanyol té previst venir fins a Barcelona en companyia de Letícia, i aquest fet ja ha tingut les primeres conseqüències. L’ANC acaba d’anunciar que no assistirà als actes oficials de commemoració.

L’entitat, doncs, ha pres aquesta decisió i ha volgut manifestar el seu rebuig mitjançant la negativa de la seva presidenta Elisenda Paluzie d’acceptar la invitació per anar a l’homenatge que li havia fet Ada Colau, l’alcaldessa de Barcelona. El motiu és ben clar, i així ho han fet saber fonts properes a l’associació, segons les quals no volen coincidir a cap lloc amb Felip VI. De manera que el declini de la invitació es farà extrapolable a cadascun dels actes on el monarca assisteixi.

ANC i Òmnium celebraran un esdeveniment alternatiu

Amb tot, l’entitat no vol deixar passar l’oportunitat de rendir homenatge a les persones que aquell fatídic dia van perdre la vida. Per aquest motiu, l’ANC s’ha ajuntat amb Òmnium Cultural, i han pres la decisió de dur a terme un acte commemoratiu el mateix 17 d’agost però canviant l’escenari per un altre que també és força representatiu, la presó de Lledoners.

Aquest esdeveniment, però, no només estarà centrat en les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. I és que les entitats també tindran el seu moment per tal de reconèixer la feina feta pels Mossos d’Esquadra, així com per l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn, figures claus en aquell dia. 


Comentaris

envia el comentari