Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha criticat que els Mossos formin part d'un dispositiu amb els cossos de l'Estat

Elisenda Paluzie, investigada per presumpte suport a la violència després de la sentència

La Fiscalia de Barcelona ha obert diligències d'investigació contra la presidenta de l'ANC per una denúncia de Societat Civil Catalana

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha criticat que els Mossos formin part d'un dispositiu amb els cossos de l'Estat
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, investigada per la Fiscalia | Cedida

Elizenda Paluzie serà investigada per la Fiscalia per un presumpte delicte de suport a la violència just després de l'emissió de la sentència de l'1-O. La Fiscalia de Barcelona ha obert diligències després que Societat Civil Catalana interposes una denúncia contra les declaracions de la presidenta de l'ANC on, presumptament, donava suport a la violència, segons informen fonts del ministeri públic. 

SCC va denunciar Paluzie fa una setmana davant la Fiscalia  per presumptes  delictes d'incitació a la violència i als desordres públics, i presumpte delicte d'odi, per dir que els aldarulls que van tenir lloc a Catalunya després de la sentència de l'1-O «fan visible el conflicte» a l'exterior, en una entrevista de TV3.

La presidenta de l'ANC va valorar així els aldarulls arran de les protestes per la sentència del Tribunal Suprem  als líders independentistes, i va indicar: «Són aquests incidents els que fan que estiguem en la premsa internacional de manera continuada aquests dies, és a dir, que fan visible el conflicte». Va afegir que la principal responsable és «la violència de l'Estat» perquè ha condemnat un moviment pacífic i democràtic a penes de presó, segons ella.

La denúncia de Societat Civil Catalana

En el seu escrit de denúncia,  la plataforma va indicar que l'ANC promou i defensa mitjançant els seus canals les mobilitzacions dels CDR  i que «amb una mínima activitat investigadora quedaria provada la connexió entre les proclames de la senyora Paluzie i els actes vandàlics i violents dels anomenats Comitès de Defensa de la República». SCC va considerar que les declaracions de Paluzie «inciten a la violència i a cometre actes vandàlics en considerar-los 'positius' per a la seva causa mentre 'fan visible el conflicte'».

A més, va afirmar en la denúncia que Paluzie «assenyala directament l'Estat com el responsable de la violència, i hi dirigeix les mirades dels seus seguidors, i amb això, aquest discurs d'odi de cara a un objectiu determinat i concret».

També et pot interessar...