ÚLTIMA HORA

Trets i càrregues dels Mossos a Barcelona

ARA MATEIX

Cremen cotxes al centre de Barcelona

«No puc fer res més que seguir reivindicant»

Anna Gabriel parla en exclusiva a TV3
Imatge d'arxiu d'Anna Gabriel | CatalunyaDiari.cat

 

Primeres paraules d'Anna Gabriel després que el jutge hagi ordenat la seva detenció en territori espanyol. Les ha concedit en exclusiva a TV3, a l'informatiu del migdia d'aquest dimecres. «No puc fer res més que seguir reivindicant», ha afirmat. A més, ha afegit que la decisió de marxar del país ha estat molt dura, ja que no està al costat de la gent a qui estima, reclamant que «no estem de vacances».

 

Gabriel ha expressat que seguirà defensant la democràcia perquè, tenir «presos polítics» no sigui una situació «normal». «Se'ns està jutjant pel que som i pensem. No pel que podem cometre». Així doncs, Gabriel ha dit actualment s’està vivint una situació «d’excepcionalitat» i que «no és una lluita personal», sinó a favor de que «s’arxivi la causa i surtin els presos polítics».

«Ens volen liquidar i humiliar»

L'exdiputada de la CUP també ha assegurat que si Espanya demanés la seva extradició per comparèixer davant el Tribunal Suprem, es posaria en evidència que a l'independentisme se'l «persegueix per una situació política». «Si s'interposa la demanda d'extradició, demanarem l'asil», ha afegit la dirigent cupaire. 

 

Gabriel també ha dir «la nostra lluita ha de servir per aconseguir més democràcia arreu del país», ja que «se'ns vol liquidar i humiliar i això és denunciable», critica l'exdiputada. 

 

 

Ordre de detenció per a Gabriel

Cal recordar que el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha dictat l'ordre de detenció per a Anna Gabriel, després que l'exdiputada de la CUP no s'hagi presentat per declarar aquest dimecres, 21 de febrer. Gabriel estava citada com acusada de diversos delictes, entre ells el de rebel·lió. No obstant això, el jutge no engega encara el procés internacional i manté l'ordre de detenció al territori nacional.

 

 

I és que aquest passat dimarts, 20 de febrer, la mateixa Gabriel confirmava a la revista suïssa «Le Temps» que es quedaria a Ginebra, Suïssa. Ho ha dit en una entrevista en què assegura que la decisió l'ha pres després de considerar que a l'Estat espanyol no tindria un «judici just».

Comentaris