Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Oriol Junqueras des de Lledoners: «Cada dia que passem a la presó som més forts»

L'exvicepresident de la Generalitat ha publicat una carta en la qual parla del judici del procés, de les seves companyes Forcadell i Bassa i amb la qual es dirigeix a l'independentisme

Oriol Junqueras continua empresonat a Lledoners, però manté els seus ideals segons els seus amics
Oriol Junqueras continua empresonat a Lledoners  | CatalunyaDiari.cat

 

Oriol Junqueras ha aprofitat la publicació de la tercera edició del llibre ‘Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures’ per enviar una carta des de la presó de Lledoners en la qual parla del procés i del judici de l'1-O, un text al qual ha tingut accés ‘Nació digital’.

«Els dies passen lentament rere els murs de la presó», comença dient l’exvicepresident, qui utilitza el text per enviar un missatge reivindicatiu del dret a la llibertat però també per transmetre positivitat a l’independentisme. «La nostra fortalesa i constància, la nostra voluntat de viure i conviure, és universal. No ens ploreu, somrieu al futur i a la vida», escriu.

Junqueras recorda Carme Forcadell i Dolors Bassa

«Penso sovint, potser cada dia, en la Carme Forcadell i la Dolors Bassa, empresonades a Mas d’Enric i el Puig de les Basses, i les enyoro gairebé tant com enyoro la meva família», confessa sobre les dues dones empresonades a Mas d’Enric i Puig de les Basses.

Carme Forcadell i Dolors Bassa, instants abans d'accedir a l'Audiència Nacional
Carme Forcadell i Dolors Bassa, instants abans d'accedir a l'Audiència Nacional  | CatalunyaDiari.cat

 

Sobre elles només té bones paraules i demana una vegada i una altra que les deixin en llibertat: «Són dues grans dones, són tan grans que cap mur les pot fer petites», diu demanant que ningú les oblidi. Unes paraules a les quals afegeix: «Si el règim monàrquic vol un cap de turc per satisfer la seva set de venjança, aquí estic».

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Molt crític amb el judici del procés

«Afrontarem amb el cap ben alt un judici que no serà just com no ha estat justa la instrucció de la causa», assegura Junqueras, tot i això, deixa clar també que hi veu una part positiva i afirma que aquest judici «enfortirà el moviment Republicà i la causa de la justícia i la llibertat, de la fraternitat i la justícia social».

Imatge d'arxiu d'Oriol Junqueras
Oriol Junqueras assegura que el judici contra el procés no serà just   | CatalunyaDiari.cat

 

I és que l’exvicepresident assegura que seran jutjats per uns delictes que «que no hem comès i que Europa no veu per enlloc». Però Junqueras té clar quin és el missatge que vol transmetre a tots aquells que llegeixin les seves paraules i per això fa una crida a «somriure» i no deixar la positivitat de banda: «Cada dia que passem a la presó som més forts».

«Un dia, n’estic convençut, veurem com es dibuixa un somriure etern als ulls de tota la nostra gent, de tota la bona gent que anhela un futur millor i que estima la llibertat», acaba dient el líder independentista empresonat a Lledoners.