Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont

Carles Puigdemont es manifesta després de l'última decisió de la justícia belga

El Tribunal de Brussel·les no veu al Tribunal Suprem competent per demanar l'extradició del polític Lluís Puig

Carles Puigdemont
La justícia belga rebutja la tercera euroordre contra el polític Lluís Puig | El Periódico

El jutge de primera instància de Brussel·les ha rebutjat aquest divendres l'entrega a Espanya de l'exconseller català Lluís Puig, reclamat pel Tribunal Suprem per presumpta malversació de fons públics en la causa del 'procés' independentista. En concret, la Càmera del Consell ha considerat que «l'autoritat espanyola que ha emès l'euroordre no és competent per a fer-ho». 

Així ho ha confirmat en un comunicat la Fiscalia de Brussel·les, que ha informat a més que s'està estudiant «la possibilitat d'interposar un recurs» sobre aquesta decisió. 

JxCat reclama l'amnistia «urgent» dels presos

La diputada de JxCat, Elsa Artadi, reclama l'amnistia «urgent» dels polítics independentistes a la presó arran de la decisió judicial de Bèlgica que rebutja la tercera euroordre contra Lluís Puig. Artadi afirma que es tracta de la «victòria més important», i conclou que el Suprem no era competent tampoc per jutjar els líders independentistes ni demanar les extradicions de Puigdemont, Ponsatí i Comín. «Va a la base de la violació de drets que hem denunciat», afirma. 

Per la seva banda, el vicepresident primer de la Mesa, Josep Costa, ha afirmat que no es tracta d'un fet «aïllat», sinó que és fruit d'una «estratègia contra la repressió de l'estat». «Els tribunals de Madrid no són competents per perseguir el Govern de Catalunya ni abans ni després de l'exercici dels seus càrrecs», denuncia. 

El mateix Lluís Puig també ha volgut fer una petició a través del seu perfil de Twitter: «La meva petició és que davant de tants fracassos, s'anul·li immediatament la causa que ens té condemnats a centenars des de fa 3 anys. I que reparin danys: volem votar per un país millor».

Les paraules de Puigdemont després de conèixer la decisió de la justícia belga

Carles Puigdemont no ha volgut perdre l'oportunitat i també s'ha manifestat públicament després de la decisió que ha pres el Tribunal de Brussel·les respecte a l'extradició de Lluís Puig: «Ho hem denunciat des del primer moment».