ÚLTIMA HORA

Es confirma la tercera víctima mortal per coronavirus a Itàlia

Puigdemont: «Nosaltres persistim, continuem sent-hi i serem fins al final»

L'expresident ha seguit l'acte des de Waterloo
Puigdemont, en una conferència a Berlín | CatalunyaDiari.cat

 

Carles Puigdemont, l’expresident de la Generalitat, ha advertit durant la Diada al govern espanyol que l’independentisme hi continua sent. En un missatge des de la «Casa de la República» de Waterloo, Puigdemont ha dit que «nosaltres persistim, continuem sent-hi i serem fins al final». «Que abandonin tota esperança que tot el que han fet per reprimir-nos, decapitar-nos, liquidar-nos, tingui l'efecte que busquen de desmobilitzar el poble de Catalunya», ha assegurat l’expresident.

 

Puigdemont: «he vist centenars de persones convivint pacíficament»

Segons Carles Puigdemont, tot i «les condicions tan difícils» el poble de Catalunya ha demostrat «que hi és i hi serà i que cal comptar amb ell». L’expresident també ha volgut respondre al missatge de Pedro Sánchez a Twitter dient que hi ha «un problema de convivència» a Catalunya. Puigdemont ha contestat dient que «jo he vist centenars de persones convivint pacíficament en l’espai públic».

 

 

Sobre Sánchez, Puigdemont també ha dit que «ja va sent hora» que el president espanyol surti «d’aquests estereotips, que són els mateixos en què es movia Rajoy» i s’ha preguntat si Sánchez ha seguit la manifestació de la Diada. «Em sembla que avui no deu haver estat mirant la manifestació, on ha vist un problema de convivència avui?», ha dit Puigdemont. També ha volgut recordar que és el setè any consecutiu que l’onze de setembre es fan grans mobilitzacions i que la gent empresonada o a l’exili hi és perquè vol la democràcia.

 

 

Puigdemont ha seguit la Diada per la televisió

Carles Puigdemont ha seguit la manifestació de la Diada des de la «Casa de la República» a Waterloo en una concentració íntima i envoltat del seu entorn més proper a Bèlgica. Els exconsellers Lluís Puig, Meritxell Serret, Toni Comín i el raper Valtònyc han acompanyat l’expresident en el seguiment de l’acte a la Diagonal a través d’una pantalla de televisió.