Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras

El pare de Junqueras tem no veure'l mai lliure

L’home s’ha ensorrant en conèixer la pena del seu fill i aquest ha afirmat que és inevitable un nou referèndum

El pare de Junqueras tem no tornar a veure el seu fill en llibertat perquè té 80 anys
El pare de Junqueras tem no tornar a veure el seu fill en llibertat perquè té 80 anys | CatalunyaDiari.cat

 

Artur Junqueras, pare de l'exvicepresident Oriol Junqueras, tem no veure'l mai en llibertat perquè ja té 80 anys i el seu fill ha estat condemnat a tretze anys de presó. Per altra banda, el líder d’ERC creu que un nou referèndum sobre la independència és inevitable i que té previst recórrer al Tribunal Europeu d’Estrasburg.

El pare de Junqueras, ensorrat

El pare de Junqueras ha lamentat la situació del seu fill ara que s’ha confirmat la sentència del procés: «Jo estic aclaparat i anguniós. Tinc 80 anys i quan sento dir que pot anar per a 13 anys, penso: ja seré mort i no el veuré lliure. Això em destrossa».

En declaracions a TV3, ha reconegut que es va ensorrar quan va conèixer la pena de presó i Junqueras ha explicat que el seu fill sempre «dona l'aparença de ser un home fort i convençut que això és un pas que s'ha de fer, i que el fa, no sap si content, però disposat a complir-lo i a fer-lo». En tot cas, ha opinat que «estar així a la gàbia segur que l'ha d'afectar», i ha assegurat que sempre ha estat  «molt orgullós» del seu fill, «que ho suporta d'aquesta manera tan digna».

Junqueras té intenció de recórrer a Estrasburg

Per altra banda, Oriol Junqueras ha concedit la seva primera entrevista després de la sentència a l’agència Reuters: «Del que estic segur és que aquest conflicte s’ha de resoldre a través de les urnes... Estem convençuts que tard o d’hora un referèndum és inevitable perquè si no com podem donar veu als ciutadans?».

A més a més, tant ell com la resta de líders independentistes condemnats tenen al cap recórrer la sentència davant el Tribunal Europeu de Drets Humans a Estrasburg i Junqueras també ha afegit: «Que nosaltres  persistirem i no ens rendirem perquè mai ho hem fet i no ho farem ara. Que la presó i l’exili ens han fet més forts, i ens convenç encara més, si cap, en les nostres profundes conviccions democràtiques» i ha afirmat: «Estic convençut que aquesta sentència no debilitarà l’independentisme, sinó tot el contrari».

També et pot interessar...