Uns pares denuncien un col·legi de Terrassa per escollir el delegat de classe «simulant un referèndum»

Es tracta d'una de les nombroses denúncies per presumpte «adoctrinament» que han rebut els serveis jurídics i d'inspecció del departament d'Ensenyament

Els pares del nen van denunciar un suposat cas d'adoctrinament
Els pares del nen van denunciar un suposat cas d'adoctrinament | CatalunyaDiari.cat

Els pares d'un nen inscrit en una escola de Terrassa, al Vallès Occidental, van denunciar el centre per la forma amb què han escollit el seu delegat de classe. En concret, els progenitors van explicar que per escollir el delegat van «simular un referèndum». Es tracta d'una de les denúncies que han rebut els serveis jurídics i els d'inspecció del departament d'Ensenyament de la Generalitat, per presumpte «adoctrinament» a l'escola catalana. 

Triar el delegat representava un acte d'adoctrinament

Ara bé, la denúncia contra el centre egarenc, segons informa 'El Nacional', no va transcendir, i l'expedient va quedar tancat perquè escollir el delegat de classe i el subdelegat són procediments rutinaris, que es realitzen cada principi de curs. Amb tot, els pares van criticar la decisió, perquè van considerar que triar el delegat de classe és un «referèndum i un acte polític». 

En aquest sentit, van argumentar que els nens estaven realitzant «un acte que no estava dins de la legalitat» i aplicar-ho a la classe en aquell moment «era adoctrinament».

Més denúncies contra col·legis catalans

Però no es tracta de l'únic cas, i és que en un altre col·legi català es va ensenyar als alumnes a «construir fanalets amb l'estelada». Aquest cas va tenir lloc a Vic, l'any 2013, i tot va començar perquè en aquell moment hi havia un 'stand' de l'Assemblea Nacional Catalana. 

Es va ensenyar als alumnes a construir els fanalets amb la bandera independentista per la Cavalcada dels Reis, just al costat d'un altre 'stand' amb el logotip de l'AMPA. En el seu moment, fonts del centre van assenyalar que no tenien res a veure, però arran d'una fotografia es va dir que els nens estaven al lloc de l'ANC per realitzar treballs manuals. 

Altres denúncies, les més habituals, tenen a veure amb la llengua. En concret, molts pares han assenyalat que «a classe de català no deixen respondre en castellà quan es pregunta a l'alumne» o es queixen pels rètols amb missatges polítics com «democràcia» o «escola de tots».


Comentaris

envia el comentari