El Parlament pagarà 13.000 euros a Junqueras i 900 euros a Sànchez per cessament d'activitat

El reglament contempla una prestació per a tots els parlamentaris que han deixat de ser diputats i no tenen feina

Junqueras i Sànchez són els únics diputats que han sol·licitat aquesta prestació
Junqueras i Sànchez són els únics diputats que han sol·licitat aquesta prestació | Cedida

La Mesa del Parlament ha aprovat el pagament de cessament d'activitat d'Oriol Junqueras i Jordi Sànchez perquè han deixat de ser diputats i no tenen feina. Concretament, Junqueras, que ha estat diputat durant més temps, cobrarà 13.000 euros en un pagament que serà fraccionat. D'altra banda, Jordi Sánchez en percebrà 900. 

El reglament de la cambra contempla una prestació proporcional als anys de permanència i a l'assignació percebuda al Parlament per a aquells diputats que no renovin mandat. La prestació és incompatible amb qualsevol retribució de caràcter públic o privat. El pagament ha estat votat a la Mesa i s'ha aprovat amb l'abstenció de Ciutadans, que té dubtes que els exdiputats compleixin amb les condicions per beneficiar-se'n.

El reglament contempla una prestació per a tots els parlamentaris que han deixat de ser diputat i no tenen feina
El reglament contempla una prestació per a tots els parlamentaris que han deixat de ser diputat i no tenen feina | Cedida

 

El partit taronja creu que ni Sànchez ni Junqueres compleixen les condicions

Ciutadans ha apuntat que aquesta prestació només es pot rebre quan els diputats acaben la legislatura, no renoven mandat i es troben en una situació d'atur. Creuen que ni Junqueras ni Sànchez compleixen aquestes condicions perquè són diputats al Congrés, tot i que estan suspesos.

Així, consideren que no se'ls pot pagar aquesta prestació fins que no hi hagi una sentència que especifiqui si són o no inhabilitats. Si ho són, segons la formació taronja, podran cobrar. En canvi, si no són inhabilitats, haurien de cobrar els seus sous i no percebre aquest pagament de la cambra catalana. Aquesta prestació l'han de sol·licitar els mateixos diputats dins d'uns terminis concrets. Junqueras i Sànchez són els únics diputats que ho han demanat.

El reglament estableix, per exemple, que els diputats que hagin estat membres durant quatre o més legislatures tenen dret al 100% de l'assignació mensual corresponent dels membres del Parlament, multiplicat pel nombre d'anys. Els diputats que hagin estat membres durant tres legislatures els correspon el 75%; durant dues legislatures, 50%; i per una legislatura, el 25%, o les fraccions dels mesos corresponents.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari