Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inici de la sessió plenària al Parlament de Catalunya el 24 d'abril de 2020.

El Parlament atorga la seva Medalla d'Honor als sanitaris de Catalunya

La Mesa ho ha acordat per unanimitat en reconeixement a la seva «tasca extraordinària» durant la pandèmia

Inici de la sessió plenària al Parlament de Catalunya el 24 d'abril de 2020.
Imatge d'arxiu del ple del Parlament del passat 24 d'abril. | Parlament de Catalunya.

El  Parlament atorgarà la  Medalla d’Honor  en la categoria d’or als i les professionals del sistema de salut de Catalunya. La Mesa ho ha acordat per unanimitat en reconeixement a «la tasca extraordinària duta a terme per les persones que treballen al sistema de salut de Catalunya amb motiu de la pandèmia del coronavirus».

El Parlament aplaudeix la tasca dels sanitaris

Així mateix, l'acord també destaca que «els esdeveniments viscuts han evidenciat, més que mai, que la  sanitat pública universal i de qualitat és una eina essencial del país». I el text remarca «la necessitat de vetllar per garantir-ne els recursos i les polítiques que permetin el seu millor funcionament, en les millors condicions per als seus professionals».

Així mateix, l’escrit recorda que els professionals han ofert una «resposta excepcional» davant d’una crisi d’extrema gravetat i sostinguda en el temps, i que amb el guardó «la Mesa vol remarcar la importància determinant dels professionals en el bon funcionament del model català de salut, i expressar-los de manera solemne l’agraïment del poble de Catalunya pel seu treball diari». La cambra catalana atorga la Medalla d'Honor des de l'any 2000 a personalitats o institucions que mereixen un reconeixement excepcional.

Els anteriors premiats amb la Medalla d'Or del Parlament

En les edicions anteriors, han estat distingits noms com Adolfo Pérez Esquivel, premi Nobel de la pau i escultor (2005); el col·lectiu musical Els Setze Jutges (2007); Roser Capdevila, il·lustradora (2010); Josep Guardiola, exfutbolista i entrenador (2011); Òmnium Cultural i Càritas Catalunya (2012); Núria Gispert, activista social, Carme Ruscalleda, cuinera, i Anna Veiga, biòloga (2013);  Josep Carreras, tenor (2014); les primeres vuit diputades del parlamentarisme català i la Fundació Institut Guttmann  (2015); Manel Esteller, investigador (2016); el Cos de Mossos d'Esquadra, els serveis d'emergències, la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Local de Cambrils (2017); l'Associació de Mestres Rosa Sensat (2018), i Carola Rackete, capitana del vaixell Sea Watch 3, i Òscar Camps, fundador i director de l'ONG Proactiva Open Arms (2019).