El Parlament de Catalunya es constituirà el 17 de gener

Ho ha exposat Mariano Rajoy en roda de premsa aquest 29 de desembre
Imatge d'arxiu del ple del Parlament   | CatalunyaDiari.cat

 

Mariano Rajoy ha exposat en roda de premsa aquest divendres 29 de desembre que el nou Parlament de Catalunya es constituirà el 17 de gener, sis dies abans de la data límit marcada pel 23 de gener. Segons ha explicat el president espanyol, la constitució de la nova cambra legislativa es farà després d'una ronda de contactes amb tots els partits polítics

 

«No sabem qui seran els candidats ni que decidiran els partits que tenen possibilitat de presentar un candidat. El que vull és que acabi aquesta situació. Tenim una previsió de creixement del 2-3% però si tots se sotmeten a la llei, tindrem més creació d'ocupació», ha dit Rajoy, que desitja que «s'obri una etapa de diàleg, cooperació i pluralitat a Catalunya».

Veu absurd que Puigdemont vulgui ser president

Sobre la possibilitat que Carles Puigdemont pugui ser investit president de forma telemàtica, Rajoy ha contestat que ho trobaria bastant irracional: «És absurd voler ser president d'una comunitat estant a l'estranger. No es tracta de termes jurídics, és una cosa que no té el més mínim sentit comú», ha insistit.

 

No obstant això, Rajoy ha dit que «legalment qualsevol pot ser candidat fins que no sigui inhabilitat per una sentència ferma». Tanmateix, ha insistit que en el seu cas «no posaria a cap candidat que hagi fugit de la justícia. És una qüestió de sentit comú».

 

Mal resultat del PP a les eleccions del 21-D

El president del govern espanyol també s'ha referit al resultat que el seu partit va obtenir a les darreres eleccions del 21 de desembre, on tan sols va aconseguir 4 diputats que no li serviran per formar un grup parlamentari propi. Davant una possible substitució del seu líder a Catalunya, Xavier García Albiol, el líder del PP considerat que «no hi ha cap canvi a fer perquè el PP de Catalunya ha fet tot el que estava a les seves mans».

 

Tot i reconèixer els mals resultat, Rajoy considera que la gran davallada que ha tingut el Partit Popular a Catalunya «no és extrapolable en Espanya». «Qualsevol dirigent polític amb voluntat majoritària vol merèixer la confiança de la ciutadania. Nosaltres la vam obtenir en un moment de crisi i treballem per defensar l'interès general. Seguirem intentant reforçar el suport que tenim entre els ciutadans», ha afegit.
 

L'aplicació del 155, una obligació

«Quan el govern espanyol posa en marxa l’article 155 ho fa perquè és la seva obligació, no vam fer cap càlcul partidista, hauria sigut una irresponsabilitat», ha explicat, després d'agraïr als partits polítics el seu suport per a la seva aplicació. A més, Rajoy ha volgut destacar que «l’efecte més important de l’article 155 és que ara tothom ja sap que l’Estat té un instrument per defensar-se».

 

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris