Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El Parlament de Catalunya es querella contra el jutge Pablo Llarena per prevaricació

El magistrat va denegar ahir, una vegada més, la llibertat a Jordi Sànchez, i va obligar Roger Torrent a suspendre novament el ple d'investidura

El president del Parlament, Roger Torrent
El president del Parlament, Roger Torrent | Laia Solanellas

 

La Mesa del Parlament de Catalunya,  que el president Roger Torrent ha convocat aquest divendres al matí de forma extraordinària,  ha decidit presentar una querella per prevaricació contra el magistrat del Tribunal Suprem,  Pablo Llarena. Es tracta d'una reacció a la decisió del jutge de no concedir la llibertat a l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez,  perquè pugui ser investit en el ple que estava programat per avui. 

Una decisió que va obligar Roger Torrent a suspendre novament la sessió d'investidura, de la mateixa manera que va fer amb l'anterior intent de Sànchez de ser investit, o amb  l'intent de Carles Puigdemont el passat mes de gener.  El magistrat ha tornat a justificar l'empresonament de Sànchez com una mesura necessària pel risc de reiteració delictiva. Recordem que el diputat de Junts per Catalunya està acusat d'un suposat delicte de rebel·lió.