El Parlament aprova una comissió per «posar a la llum el període fosc» del 155

Els vots a favor de Junts per Catalunya, ERC, la CUP i els Comuns van fer possible ahir la creació de la comissió
Quim Torra, al Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 

El Parlament de Catalunya intentarà «posar llum al període fosc» que va suposar l’aplicació del 155. Els vots a favor de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, Catalunya En Comú Podem i la CUP van fer possible ahir la creació d’una comissió que investigarà els tempos i la regularitat d’aplicació de l’article.

 

A través d’aquesta comissió, que vol aclarir com es va dur a terme la intervenció i l’autogovern de la Generalitat, s’intentarà esclarir quines han estat les conseqüències del 155 i quins en podrien ser els responsables, en cas que la investigació assenyali una sèrie de persones.

Un excés de victimisme de l’independentisme, segons l’unionisme

Els partits unionistes de la cambra catalana —Ciutadans, PSC i PP— van mostrar-se en contra de la proposta al·legant, així mateix, un excés de victimisme de l’independentisme quan es tracta de recalcar els efectes, per exemple, del 155.

 

En aquesta línia, doncs, la diputada de Ciutadans, Lorena Roldán, va explicar que tot plegat se cenyia a la «confrontació» que fa temps que proposen els partits independentistes. «Han vingut aquí a confrontar. Lluny de fer autocrítica, seguiran amb el victimisme de sempre», va dir.

 

La mateixa Castell, finalment, va considerar que la «causa del 155» és l'actuació dels independentistes els dies 6 i 7 de setembre, quan es va optar per «silenciar l'oposició i vulnerar els drets dels catalans»

 

Ciutadans, després del 21-D | CatalunyaDiari.cat

 

«Un desgavell de qui s’ha apoderat del país»

Aquest  va ser el prec de Marta Casamitjana, d’Esquerra Republicana. Al fil de les paraules de Lorena Roldán, aquesta va rebatre que la voluntat fos la de confrontar al·legant que els «cessaments, empresonaments i dissolucions d’organismes» han contribuït a tirar endavant aquesta proposta.

«El 155 ha provocat el desgavell de qui s’ha apoderat d’un país sense conèixer la seva administració», va remarcar finalment.

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris