El Parlament de Catalunya votarà els pressupostos de la Generalitat el 24 d'abril

Serà en format reduït, amb un màxim de 21 diputats presents a l'hemicicle, i es podrà votar telemàticament o per delegació

Pla general de la bancada independentista marcant el vot a favor de la seva proposta de resolució, el 26 de novembre del 2019
El ple del 24 d'abril tindrà un màxim de 21 diputats presents a l'hemicicle. | Cedida

El proper ple del Parlament, el primer després de decretar-se l'estat d'alarma, serà el 24 d'abril, segons ha decidit aquest dimarts la Junta de Portaveus. Entre altres qüestions, es votaran els pressupostos de la Generalitat, la llei d'acompanyament als pressupostos i diversos decrets que ha aprovat últimament el Govern en relació amb la gestió de la crisi per la pandèmia.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La Mesa ha acordat que aquest ple es farà en un format reduït de màxim 21 diputats i es podrà votar telemàticament o delegant el vot. Les intervencions al ple seran de manera presencial. Aquest 24 d'abril, la cambra farà també l’habitual sessió de control al president de la Generalitat, Quim Torra, i al Govern. Així mateix es debatrà i votarà el Projecte de llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l’impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient. A més, es debatrà i validarà o derogarà set decrets llei.

Vot telemàtic per aquells que no estiguin a l'hemicicle

Segons ha detallat el Parlament, els diputats que no estiguin presents a l'hemicicle, per complir amb les recomanacions sanitàries davant la pandèmia, seguiran la sessió mitjançant el Canal Parlament. La Mesa ha encarregat als serveis informàtics de la cambra catalana que elaborin un sistema propi per al vot telemàtic, que pugui ser viable per a aquest pròxim ple.

D’altra banda, la Junta de Portaveus ha acordat per majoria donar via lliure a la tramitació per lectura única de la Proposició de llei de reforma del Reglament, presentada per JxCat.


Comentaris

envia el comentari