Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'exterior dels estudis de TV3

El Parlament insta TV3 a modificar el tractament informatiu sobre la família Pujol

JxCat ha estat l'únic grup que no ha votat a favor de la proposta

El Parlament de Catalunya ha celebrat aquesta setmana un ple monogràfic sobre corrupció. Aquest divendres, 7 de febrer, després del debat pertinent, s'han celebrat les votacions de les diverses resolucions preses pels grups parlamentaris en base a aquesta qüestió. Entre els acords presos, el ple també ha aprovat que el Govern insti la CCMA  a «complir» amb el rigor informatiu en les aparicions mediàtiques de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

Així, el govern català haurà de fer un toc d'atenció a TV3 i Catalunya Ràdio i demanar-los que variïn el tractament informatiu que rep la família de l'ex president, implicada en diversos casos de presumpta corrupció. La proposta de resolució s'ha aprovat amb el vot favorable de C's, ERC, el PSC, En Comú Podem, el PP i la CUP. L'únic grup que no hi ha donat el vistiplau ha estat JxCat, que s'ha abstingut, i el diputat d'ERC Toni Castellà, que pertany a l'escissió d'UDC, Demòcrates de Catalunya. 

Un Pacte Nacional contra la corrupció

El Parlament ha aprovat per unanimitat impulsar un Pacte Nacional contra la corrupció, amb la participació dels partits, sindicats, patronals, entitats, món local, Sindicatura de Comptes i Oficina Antifrau. El ple ha donat llum verda així a una proposta de resolució de CatECP, al debat general sobre la corrupció estructural, sistèmica i institucionalitzada a Catalunya.

El Parlament també ha donat llum verda a crear una llei de transparència de partits i fundacions per evitar casos de males praxis. Es tracta d'una proposta de resolució d'ERC, que ha rebut els vots a favor de JxCat, la mateixa formació republicana, CatECP i CUP, l'abstenció del PSC, i els vots en contra de C's i PPC, tot i que la diputada Noemí de la Calle  (C's) hi ha votat a favor.

També et pot interessar...